Поділитись:

Студентів тренують боротися з депресією та тривогою

Четвер, 21 березня 2019, 06:51
Студентів тренують боротися з депресією та тривогою

Кожен п'ятий студент бореться з депресією, тривогами та пов'язаними з ними розладами настрою під час навчання в коледжі чи університеті. За даними Національного інституту психічного здоров'я, самогубство є другою за величиною причиною смерті серед людей віком від 15 до 34 років у США. Депресія є найпоширенішою причиною скоєних самогубств, – інформує інтернет-портал technology.org.

На жаль, не існує жодної відомої причини депресії та пов'язаних з нею розладів настрою, і більше половини тих, хто страждає, не відразу отримують полегшення від лікування. Генетика, травми, зловживання алкоголем, соціальні медіа, знущання, вживання наркотичних речовин, фінансові проблеми, шкільні вимоги, конфлікти в стосунках та очікування від сім'ї відіграють роль у виникненні депресії та біополярних розладів.

Зрозуміло, що краще раніше виявити депресію і біполярні розлади, щоб більш ефективно лікувати їх, запобігати рецидивам і прогресуванню, протидіяти стигмі та поліпшити державну політику. Саме цим – збереженням психічного здоров'я студентів – і займається Центр депресії Університету Мічигану з моменту свого створення. "Насправді дві з наших флагманських програм допомогли поліпшити життя тисячі студентам, перш ніж вони вступлять в коледж, озброїли їх для боротьби зі стресом студентського життя", – розповідають в Центрі.

Програма "PEER-TO-PEER" (P2P)

Запущена у 2007 році, програма P2P почала співпрацювати над створенням та підвищенням рівня поінформованості про депресію та профілактику самогубств, навчання та підтримку, використовуючи "голоси" однолітків та друзів, щоб допомогти каталізувати пошук та дотримання лікування.

З тих пір програма розширилася, щоб включити компонент під керівництвом студентів. Більше 850 студентів взяли участь у командах P2P, відбулося понад 175 студентських подій у форматі P2P, і десятки тисяч студентів було досягнуто через кампанії з підвищення обізнаності.

Програма TRAILS

Програма TRAILS, орієнтована на студентів середніх і старших класів, побудувала загальнонаціональну мережу тренерів, які пройшли тренінги на практиці, що базується на фактах, таких як когнітивна поведінкова терапія та уважність. Тренери TRAILS співпрацюють з фахівцями місцевих шкіл для спільного сприяння групам навичок, орієнтованим на зменшення симптомів депресії та тривоги у студентів. Програма TRAILS наразі підготувала 350 фахівців з підтримки психічного здоров'я і знаходиться у 66 з 83 округів Мічигану.

Центр депресії також розробляє спеціальні веб-сайти для надання місцевих, персоналізованих рекомендацій про те, як найкраще знайти допомогу та підтримати благополуччя в різних частинах країни.

Потрібно більше працювати

"Ми досі багато чому навчаємося: ми дізналися, що витрати величезні, а потреби суспільства високі. Ми знаємо, що ранній скринінг та вимірювання мають важливе значення, і що попередні запобіжні заходи призводять до кращих результатів. Також ми дізналися, що клінічні стратегії допомагають розібратися з різними причинами, але їх потрібно, щоб лікарі всіх спеціальностей використовували їх частіше.

Ми не використовуємо профілактичні стратегії, такі як фізичні вправи, харчування та гігієна сну. І ми повинні стежити за людьми не тижнями, а роками або десятиліттями", – розповідають в Центрі депресії Університету Мічигану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки з бідних країн думають про самогубство частіше, – дослідження

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
16:34
08 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024