Поділитись:

Столицю Казахстану Астану перейменують в Нурсултан

Четвер, 21 березня 2019, 03:35
Столицю Казахстану Астану перейменують в Нурсултан

Парламент Казахстану прийняв поправки до конституції про перейменування столиці Астани в Нурсултан, на честь колишнього президента Назарбаєва.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на "РИА Новости".

За інформацією видання, з відповідною ініціативою до парламенту звернувся новий президент Касим-Жомарт Токаєв лише у середу вранці, і депутати вже провели питання через два читання.

"Ухвалене історичне рішення", – сказав спікер мажилісу (нижньої палати) парламенту Казахстану Нурлан Нігматулін за підсумками голосування.

Тепер поправки має підписати президент.

У середу вранці Токаєв прийняв присягу президента і пообіцяв дотримуватися усталеного курсу країни.

Він також вважає за необхідне спорудити монумент на честь Назарбаєва і назвати його ім'ям центральні вулиці обласних міст.

Нагадаємо:

  • 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у зверненні до народу заявив, що подає у відставку.
  • 78-річний Нурсултан Назарбаєв беззмінно очолював Казахстан з квітня 1990 року. У квітні 2015 року він був переобраний на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців
  • Нурсултан Назарбаєв, який керував Казахстаном майже 30 років, довічно залишиться головою Ради безпеки центральноазійської держави. Такий закон був ухвалений парламентом у 2018 року.
  • Назарбаєв також залишається головою владної партії "Нур-Отан".
  • 65-річний Токаєв є кар’єрним дипломатом, у минулому він був міністром закордонних справ і прем’єр-міністром. Він здобув освіту в Москві, вільно говорить казахською, російською, англійською і китайською мовами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі села на Волині вимагають повернути йому колишню назву

Надрукувати
мітки:
коментарів