Поділитись:

Вода у місті буде, – директор КП «Луцькводоканал»

Четвер, 21 березня 2019, 11:20
Вода у місті буде, – директор КП «Луцькводоканал»

Попри попередження про можливе відключення електроенергії, а відповідно і можливість подачі води, у КП «Луцькводоканал» запевняють, що вода у лучан буде. Вимкнення її порушить законодавство України.

Про це «Конкуренту» повідомив директор підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Нагадаємо, нещодавно прес-служба ПрАТ «Волиньобленерго» повідомила, що підприємство не розрахувалося з постачальником електроенергії - ДПЗД «Укрінтеренерго». Воно було так званим постачальником останньої надії для підприємства, оскільки не вдалося визначити переможця тендеру.

«Традиційно «Луцькводоканал» не розрахувався і з ним. У зв’язку з цим постачальник ДПЗД «Укрінтеренерго» 28 лютого висунув вимогу відключення усіх об’єктів КП «Луцькводоканал» з 21 березня о 10:00», – йшлося у повідомлені.

Одначе, у «Луцькводоканалі» запевнили, що ситуації не критична.

«Те, що певні об’єкти, наприклад, майстерні чи об’єкти іншого призначення можливо будуть відключені – це можливо. Але це не вплине на водопостачання чи водовідведення у Луцьку», - запевнив директор підприємства Віктор Гуменюк.

Тобто наразі для споживачів такої загрози немає.

«Якщо хтось буде робити якісь протиправні дії, тим паче, що згідно з законом України про питну воду заборонено проводити відключення об’єктів водопостачання та водовідведення, то ми будемо вирішувати це в юридичній площині, зобов’язувати відновлювати і так далі. Наразі такої загрози немає», – зазначив директор підприємства.

Він також додав, що нині немає узгодженої суми заборгованості із «Укрінтеренерго».

«Ми не визнаємо ніяких сум. У нас немає первинних документів. А це якесь нагнітання незрозуміло для чого. Тим паче з березня ми не отримуємо електроенергію від компанії «Укрінтеренерго». Є інший постачальник і ми працюємо з ним», – пояснив Віктор Гуменюк.

З березня підприємство працює з ТзОВ «Волиньелектрозбут». А надалі, з травня, планують змінити постачальника. Мова йде про дочірнє підприємство. Воно займатиметься постачанням енергії для потреби в першу чергу потреби самого водоканалу. Створення дочірнього підприємства «Евода трейд» пов’язане із потребою закупівлі електричної енергії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів