Поділитись:

Старі пристрої поширюють ваші особисті дані, – дослідження

Четвер, 21 березня 2019, 23:26
Старі пристрої поширюють ваші особисті дані, – дослідження
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

За шість місяців дослідник з питань безпеки відкрив тисячі файлів з десятків комп'ютерів, телефонів і флеш-накопичувачів, більшість з яких містили особисту інформацію. Все це він знайшов в комісійних магазинах для подарованої та відремонтованої техніки, – повідомляє інтернет-портал techcrunch.com.

Нове дослідження, опубліковане фірмою безпеки Rapid7, показало, які проблеми можуть виникнути через викинуту техніку. Для своїх досліджень Джош Франц купив 85 пристроїв за $ 650 і знайшов понад 366,300 файлів, включаючи зображення та документи.

Після аналізу кожного пристрою Франц знайшов адреси електронної пошти, дати народження, номери соціального страхування та номери кредитних карток, дані про водійські права та паспортні номери

"Тільки два пристрої були правильно знищені", – зазначив він.

Дослідник припустив, що якби він наважився на кримінально-аналітичний рівень пошуків, то зміг би "злити" ще більше даних з кешу відремонтованих пристроїв.

Хоча відповідальність, ймовірно, лежить на людині, яка відмовляється від свого пристрою, Франц заявив, що його дослідження показало – багато компаній також не стирають дані з пристроїв, які люди віддають – попри обіцянки й гарантії протилежного.

Ситуація з виявленням даних з викинутих дисків, здається, тільки погіршується. Аналогічний експеримент, проведений в 2012 році, показав, що половина отриманих пристроїв все ще містила особисту інформацію.

Нещодавнє дослідження, проведене Університетом Хартфордшира, показало, що дві третини з 200 накопичувачів USB, придбаних у eBay, містили приватні та конфіденційні файли – включаючи платіжні довідки, робочі програми та навіть оголені фотографії в деяких випадках.

Ба більше, викинуті пристрої можуть сприяти хакерству. Зловмисники легко отримують паролі до бездротової мережі, що дозволяє їм закріпитися в мережі.

Ви повинні пам'ятати про правильну утилізацію пристроїв після того, як вони більше не використовуються. Дані можуть зберігатися на викинутих комп'ютерах і дисках протягом багатьох років. Навіть функції скидання до заводських налаштувань не завжди достатньо для запобігання відновлення даних.

Це не означає, що ви не повинні віддавати старі пристрої, просто, можливо, зберігати жорсткий диск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung презентувала смартфон, який гнеться (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів