Поділитись:

Все для безпечної мандрівки*

П'ятниця, 22 березня 2019, 09:50
Все для безпечної мандрівки*

Навіть якщо ви досвідчений мандрівник, ризик небезпеки у будь-якій подорожі завжди є. Починаючи з купівлі квитків, бронювання рейсу, підготовки паспортів і завершуючи розумними витратами грошей. Проте, захистити себе зовсім не складно, якщо дотриматися кількох порад. Та й пам’ятайте про послуги страхування, які вам обов’язково знадобляться.

Не зберігайте всі гроші в одному місці

Що, краще – готівка чи банківська карта – найгарячіший вибір, особливо коли мандрівка запланована у зелений куточок або не дуже популярний туристичний напрям. Єдиного вірного рішення немає. То ж краще розподіліть гроші між «пластиком» і готівкою, причому частину готівки варто залишити в сейфі, а частину (меншу) покласти в гаманець. Так навіть при крадіжці ви не позбудетеся всіх заощаджень разом.

Поцікавтеся у свого банкіра, чи можливе використання вашої карки в країні, до якої ви збираєтеся. Якщо ви користуєтеся інтернет-банкінгом, вам достатньо поставити галочку біля пункту «не блокувати карту при виїзді за кордом» та вказати країну вашої мандрівки. Якщо такого пункту в меню немає, швидше за все ваша картка не є міжнародною.

Під час прогулянок не беріть із собою багато грошей адже легко звабитися на пусті трати про які потім пожалкуєте.

Страхування обов’язково!

Це ваш гарант безпеки, навіть якщо ви вкотре мандруєте до певної країни і майже впевнені, що нічого не станеться або медичне обслуговування в країні призначення дешеве. Навіть, якщо так і є, то тільки не для іноземців, тому перед поїздкою обов’язково має бути оформлена медична страховка для виїзду за кордон і не тільки за для успішного оформлення візи. А, заради:

  • Можливості отримання безкоштовної консультації з цілодобової гарячої лінії в разі стресових ситуацій.
  • Відшкодування своїх витрат на лікування або додаткове проживання через затримку або скасування рейсу після повернення.

В цілому ж, маючи поліс ви будете почувати себе значно комфортніше та впевненіше. Та це не означає, що можна бездумно ризикувати. Бережіть себе.

Потурбуйтеся, щоб мати фотокопії всіх документів

Ніхто не застрахований від крадіжки або загублення, пошкодження документів та грошей. Одна справа залишитися без копійки і документів у своїй країні та зовсім інша – за кордоном, особливо якщо є значний мовний бар’єр.

Отримати тимчасові документи замість втрачених, маючи всі копії, значно простіше й швидше. Для надійності зробіть друкований варіант, та залиште його в сейфі готелю. Електронні версії збережіть не тільки в пам’яті смартфона, а й на хмарному сервері.

Надрукувати
мітки:
коментарів