Поділитись:

Апеляційний суд: Луцька брама повертається державі

П'ятниця, 22 березня 2019, 15:50
Апеляційний суд: Луцька брама повертається державі

Апеляційна інстанція залишила у силі рішення Господарського суду Волинської області щодо повернення Державному історико-культурному заповіднику пам’ятки містобудування та архітектури національного значення.

Мова йде про приміщення, яке перебуває під охороною держави, площею 43,4 кв м, вартістю 175 тисяч 586 грн.

Порушення інтересів держави у даному конкретному випадку полягає у тому, що приміщення, яке без достатніх правових підстав використовувалось суб‘єктом господарювання  є пам’яткою національного значення, перебуває під охороною держави, має особливий порядок передачі його в оренду. Крім того, відповідач використовував пам’ятку у комерційних цілях, у зв’язку з чим втрачається її культурно-історична цінність.

Мова йде про Луцьку браму міських укріплень XVII сторіччя, що розташована у селі Залісоче Ківерцівського району Волинської області. В ході здійснення своєї господарської діяльності він керувався охоронним договором, укладеним із відділом культури Ківерцівської районної державної адміністрації у вересні 2014 року, але не погодженим, як того вимагає чинне законодавство, центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На баланс луцького виконкому передали пам'ятку архітектури

Надрукувати
мітки:
коментарів