Поділитись:

Сільському голові на Волині "світить" тюрма за новорічні ялинки

П'ятниця, 22 березня 2019, 16:04

На Волині сільському голові загрожує кримінальна відповідальність за отримання хабарів. 

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині. 

Слідчі детективи головного управління Нацполіції у Волинській області завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом одержання сільським головою хабара за надання дозволу на зрізування ялинок на території сільради. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Нагадаємо: в січні поліцейські спільно із співробітниками управління Служби безпеки України у Волинській області викрили незаконну діяльність посадовця, котрий всупереч вимог законодавства, без рішення виконавчого комітету сільської ради надав приватному підприємцю усний дозвіл на зрізування на території сільради ялинок задля їх подальшої реалізації.

Сума неправомірної вигоди за видачу незаконного дозволу становила 12 тис. грн, котру посадовець отримував двома частинами. 

Слідчі детективи поліції Волині оголосили сільському голові про підозру в скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та Кримінального Кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі спеціальною конфіскацією.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів