Поділитись:

Супрун: "Українці, які не довіряють один одному, вірять у месій – ідеальні для Кремля"

Неділя, 24 березня 2019, 01:53
Супрун:

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун закликала українців бути свідомими та виважено приймати рішення, за кого голосувати.

Приводом до опублікування допису у Facebook, за словами очільниці, стали заяви українців про те, що вони виїдуть за кордон в разі перемоги того чи іншого кандидата на президентських виборах.

"Якщо Х виграє вибори – я емігрую з країни". Коли я читаю подібну реакцію на ті чи інші соціологічні опитування або політичні прогнози, мене завжди бере злість", – написала Супрун. 

На її думку, українці не цінують того, де вони народилися, хоч саме за цю країну і боролися наші предки.

"Проблема в тому, що забагато українців ментально тікають з країни, фізично залишаючись тут, і не борються за свої мрії", – наголосила вона.

Посадовиця вважає, що недовіра українців один до одного є лише на руку Росії.

"Українці, які не довіряють один одному, вірять у месій, живуть горизонтом планування в декілька місяців, постійно сваряться щодо того "хто?", а не "для чого?" чи "як?", чекають швидких глобальних змін, мріють про краще життя за кордоном – ідеальні українці для Кремля. Таку Україну значно легше підкорити", – написала Супрун.

Політик також зазначила, що такі українці не будуть ефективно боротися зі злом, відстоювати свою свободу, боротись за амбітні проекти й ставати дійсно незалежними. Таким українцям легко буде нав’язати, що їхнє майбутнє залежить завжди від когось іншого, а не від них самих. Їх легко змусити вагатись у будь-яких довгострокових планах чи великих мріях у власній країні. 

"Країна, в якій все залежить від однієї особи/посади, може бути лише країною рабів. Країна вільних людей, які будують ефективні інституції, вміють довіряти одне одному та об’єднуватись, дотримуються правил та воюють за справедливість – не може бути зруйнована навіть найпесимістичнішими результатами будь-яких голосувань", – наголосила Супрун.

Наостанок в.о. міністра охорони здоров'я закликала українців голосувати свідомо та виважено, вірити, що кожен голос – вирішальний. 

"Якщо перестати сумніватись в самих собі – у нас виходить робити великі зміни. Будь ласка, не живіть так наче політики вирішують усе, бо це – ілюзія. Але пам’ятайте, що політики в державах з населенням, а не громадянами – вирішують дуже багато. Обов’язково виважено приймайте рішення, за кого проголосуєте 31 березня, працюйте зі своїм оточенням, переконуйте своїх друзів та родичів, пам‘ятайте ціну, яку ми платимо щодня, щоби мати справжнє право вибору.

Поводьтесь так, ніби саме на вас максимально велика частка відповідальності за майбутнє України. Бо будувати кращу країну – це щоденна праця, а не сезонна історія з прив'язкою до політичних циклів", – підсумувала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі ми трохи Уляна": в Мережі помітили реакцію Супрун на виступ Ляшка (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
02 квітня 2024
03 серпня 2023
02 травня 2023
06 квітня 2023
07 березня 2023
22 лютого 2023
16 липня 2022
08 січня 2022
08:27
28 грудня 2021