Поділитись:

В Україні деякі продукти харчування стали дорожчими, ніж в ЄС (інфографіка)

Неділя, 24 березня 2019, 14:30
В Україні  деякі продукти харчування стали дорожчими, ніж в ЄС (інфографіка)

Хоч зарплати і в рази менші, ніж в ЄС, однак, ціни на продукти вже стали вищими.

Фахівці Економічного дискусійного клубу (ЕДК) знайшли 13 видів щоденних продуктів, які коштують у нас більше, ніж у ближньому зарубіжжі, – пише Finance.ua.

Навіть якщо не враховувати коливання цін на борщовий набір в залежності від врожаю в тій чи іншій країні і знехтувати різницю у вартості солі (розкид складає всього 9 євроцентів, або менше ніж 3 грн/кг), то соняшникову олію, з виробництва та експорту якої Україна посідає перше місце в світі, у нас продають дорожче, ніж у Польщі, Угорщині та Іспанії.

Те саме відбувається з молоком, а курячі тушки у нас коштують на 8-10% більше, ніж у Польщі, Угорщині та Білорусі, хоча за підсумками 2018 року наша країна увійшла в топ-6 найбільших у світі експортерів курятини і в топ-3 — в Європі.

За кількістю продуктів дешевого асортименту Україну найбільше випереджають Польща і Білорусь — по 7 позицій, хоча, зауважимо, що в Білорусі дешевше насамперед борщовий набір, курятина, молоко і масло, а ось соняшникова олія, свинина, хліб і рис набагато дорожче, ніж у нас.

В Україні  деякі продукти харчування стали дорожчими, ніж в ЄС (інфографіка)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь – серед областей, де найдешевший м'ясний кошик

Надрукувати
мітки:
коментарів