Поділитись:

Луцьким педагогам та медикам хочуть підняти зарплати

Понеділок, 25 березня 2019, 13:00

Депутати міської ради мізкують, яким чином підняти рівень заробітної плати для педагогічних та медичних працівників.

Йдеться передусім про тих молодих спеціалістів чи персонал, які отримують найменший оклад. Через це чимало працівників звільняються. Поки що конкретної схеми, як фінансувати, немає, але питання 25 березня обговорювали члени двох комісій: бюджетної та освітньої.

Зокрема, йшлося про працівників дошкілля. Нині тут найменша заробітна плата молодих педагогів, які йдуть на роботу після вишу, – 4 195 гривень без вирахувань. Це 10-й тарифний розряд. Керівниця управління освіти Зіновія Лещенко зазначила, що вдалося заповнити вакансії педпрацівників у дошкіллі. Однак стоїть питання про фінансовий стимул для працівників, аби вони не звільнялися. Окрім цього, стоїть питання і щодо оплати праці молодшого медичного персоналу.

Лунали різні пропозиції від депутатів щодо можливості фінансування. Наприклад, депутат Тарас Шляхтич запропонував, аби допомагати фінансово перед літніми канікулами чи новорічними святами. Сергій Була запропонував створити цільовий фонд, а Олександр Кравченко розробити спеціальні програми для педагогів та медиків.

Депутат Андрій Покровський запропонував, аби над цим питанням пропрацювати фахівці галузей та фінансисти, надали конкретні пропозиції і за кожну з них проголосували члени комісії, а надалі – депутати міської ради. Це дасть можливість не заговорювати це питання.

«Зараз я чую мільйон думок і ця дискусія може тривати досить довго. Якщо всі підтримують те, що потрібно підтримувати цих працівників, то пропоную долучитися до процесу. Фахівці, відповідальні особи, запропонуйте щось конкретне на розгляд. Давайте не заводити ситуацію у глухий кут», – зазначив Андрій Покровський.

Тож депутати проголосували за пропозицію розробити механізм стимулювання заробітної праці працівників медичної та освітньої галузі протягом місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів