Поділитись:

Гроші будуть: програму «округи без депутатів» обіцяють дофінансувати

Понеділок, 25 березня 2019, 14:40

Бюджетна комісія Луцької міської ради підтримала пропозицію депутата Андрія Покровського щодо змін до програми підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів.

Це, зі слів Андрія Покровського, допоможе ефективніше втілювати програму.

Питання 25 березня розглядала постійна комісія з питань фінансів та бюджету.

Андрій Покровський пояснив, що потреба у змінах виникла у зв’язку із заміною в депутатському складі. Адже у жовтні 2018 року депутатський мандат отримав Андрій Білан, тобто 11 округ отримав свого представника. А округ 6, від якого був обраний Богдан Вавринюк, залишився без депутата.

«Один округ став без депутата. Той, де вийшов депутат. Інший округ відповідно став з депутатом. Тому пропоную у програмі змінити ці два округи і суму, яка була не витрачена минулого року, перекинути в програму на цей рік», – зазначив Андрій Покровський.

Окрім цього він запропонував змінити дату подачі заявок на фінансування до 1 травня, аби програма діяла і депутати встигли розглядати пропозиції.

Адже минулого року невикористання коштів було пов’язане із недосконалістю самої процедури, браком часу. Тож тепер, коли терміни подання заявок змінять, тендери зможуть проводити вчасно.

«Комісія, яка розглядає заявки, з питань архітектури та будівництва, збиралася три місяці і зібралася лише в жовтні», - пояснив Андрій Покровський.

Тож, як йдеться у проекті рішення, у 2019 році фінансування ініціатив виборців округів від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради здійснюється у розмірі 200,0 тис. грн на кожний територіальний виборчий округ, в якому відсутній обраний депутат міської ради, у зв’язку з неповним фінансуванням програми у 2018 році.

Колеги підтримали його ініціативу. Надалі слово за більшістю у міській раді.

Довідково:

У 2015 році Луцьк розділили на 42 виборчі округи. В ідеалі кожен з них мав би отримати свого представника в Луцькій міській раді. Проте цього не відбулося: вибори 2015 року залишили 12 округів "осиротілими", а 7 забезпечили подвійним представництвом у сесійній залі. Для того, щоб забезпечити 12 виборчих округів, на яких проживає 43 956 виборців, з ініціативи депутата Луцькради Андрія Покровського було ухвалено програму, яка передбачила додаткове фінансування цих територій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів