Поділитись:

Савченко вимагає скликати сесію облради

Понеділок, 25 березня 2019, 15:41
Савченко вимагає скликати сесію облради

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко звернувся з вимогою скликати і провести сесію обласної ради. Своє звернення у п’ятницю, 22 березня, голова Волинської обладміністрації направив до голови обласної ради Ігоря Палиці та його першого заступника Олександра Пирожика.

 Про це губернатор області повідомив 25 березня під час брифінгу.

Також він нагадав, що минула сесія відбулася в кінці грудня. Тоді на розгляд винесли питання, що стосуються захищених статтей бюджету. Однак, крім цих коштів ще є й субвенції з державного бюджету й залишки від перевиконання, які потрібно розподілити.

«На сьогодні у нас вже 25 березня і жодних сигналів від обласної ради про те, що «ми зберемося для того, щоб прийняти відповідне рішення» не надходило. Більше того, у нас тільки кілька днів тому із 4-ї спроби було проведено засідання бюджетної комісії. На якій розглянули навіть не повний перелік статей, за якими відпускалися б кошти в роботу чи на місцях», – розповів Олксандр Савченко.

Тож, з його слів, він був змушений використати повноваження, надані Законом «Про місцеве самоврядування» й звернутися з вимогою.

«Я звернувся до голови обласної ради Ігоря Палиці і, не розуміючи чи він прочитає моє звернення і чи розгляне документ, чи ні, то звернувся й до першого заступника облради Олександра Пирожика з вимогою скликати і провести сесію», – заявив голова Волинської ОДА.

Та додав, що запропонував під час сесійного засідання прозвітувати за рік своєї діяльності та отримати звітність від голови обласної ради.

«Вірю в те, що ми сесію проведемо», – підкреслив голова ОДА.

А потім додав, що у бюджеті області є більше 300 мільйонів гривень залишків, які можна додатково направити на місця. До того ж із приходом весни та тепла є можливість будувати амбулаторії та дороги. Окрім цього, під час наступної сесії планується розгляд програми розвитку туризму.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
19 лютого 2024
31 жовтня 2023
31 серпня 2023
24 серпня 2023
26 липня 2023
28 червня 2023