Поділитись:

У Луцьку поширюють газету з елементами «чорного піару» щодо кандидата у Президенти

Понеділок, 25 березня 2019, 22:34

У Луцьку 22 та 23 березня поширювали газету «The! День», яка містить публікації із ознаками «чорного піару» щодо кандидата у Президенти Володимира Зеленського («Слуга народу»). Матеріал містить вихідні дані, а замовником вказаний кандидат у Президенти Сергій Каплін (Соціал-демократична партія).

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

23 березня відповідні газети розклали у поштові скриньки багатоповерхівок на проспекті Волі. У газеті, яка датована «майбутнім» - червнем 2019 року на першій шпальті розміщене нібито інтерв’ю, у якому йдеться про перший місяць президентства Володимира Зеленського. Відповіді, які нібито дає Зеленський, висвітлюють його в негативному світлі.

Продовження «інтерв’ю» розмістили на третій сторінці. Натомість друга заповнена низкою «новин» про те, що нібито вже трапилося за президентства Володимира Зеленського: скасовування безвізу, загострення агресії, відмова МВФ від співпраці, появу «зелених чоловічків» у Запоріжжі тощо.

На останній сторінці розміщена ще одна критична публікація та стаття «Прості люди проти «слуги народу», підписана кандидатом у Президенти Сергієм Капліним. У ній громадян закликають не вестися на «дешевий пропагандистський балаган ЗЕ-Коломойського».  До слова, Каплін також вказаний замовником газет, які вийшли тиражем 100 000 примірників.

Зауважимо, 22 березня ОПОРІ стало відомо, що аналогічні газети розповсюджували невідомі у центрі міста та поблизу Варшавського ринку у Луцьку. Однак, після прибуття на місце, про яке повідомляли, розповсюджувачів та друкованої продукції там вже не було. Зауважимо, що розповсюдження відповідних газет зафіксували також у Полтаві.

У коментарі ОПОРІ представник «Зе! Команди» у Волинській області Валерій Стернійчук розповів, що щодо подібних випадків надалі планують звертатися у поліцію.

«У Зе! офіс постійно приходять прибічники, які теж реагують на таке – були зафіксовані випадки поширення на Варшавському ринку, у центрі, на Київському майдані. Ми будемо висвітлювати це у соцмережах, бо таких людей, я б навіть сказав дітей, треба знати в обличчя. Будемо реагувати миттєво: виїжджати разом на місце, залучати поліцію. Це треба зупинити, а зробити це можливо лише за присутності відеокамер,  будемо поширювати цю інформацію і у соцмережах та ЗМІ», – зауважив Валерій Стернійчук.

На його думку, мета таких дій одна – знизити дуже високі рейтинги Володимира Зеленського. Однак, до замовника газети команда звертатися не планує.

«Ми не беремо участі в розбірках та дискусіях, а просто тихо і спокійно йдемо до мети. Повідомити у соцмережах, висвітлити, що це фейк – обов’язково, а воювати з ними… Хай це буде на їхній совісті», – резюмував Стернійчук.

Нагадаємо, що згідно з частиною 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація –  це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України.

Відповідно до частини 5 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України», забороняється розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про кандидата на пост Президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, як Порошенко відреагував на підпали по-волинськи

Надрукувати
мітки:
коментарів