Поділитись:

Грип на Волині поступово відступає , - МОЗ

Вівторок, 26 березня 2019, 02:27

У Волинській області спостерігається поступове зниження інтенсивності епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).

Про це розповідає Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зокрема, за даними закладів охорони здоров’я області за останній тиждень зареєстровано близько 5,2 тисячі випадків захворювання ГРВІ та грипом. Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 21%.

На окремих адміністративних територіях зафіксовано локальні незначні перевищення епідемічних порогів: у Ковельському районі (на 12%),  Рожищенському районі (на 8%) у Шацькому та Любомльському районах на 2 – 3%.  Найнижчі показники захворюваності у Локачинському, Старовижівському, Ратнівському, Іваничівському районах та м. Нововолинську.

Серед захворілих за попередній тиждень 66% становлять діти до 17 років (3 тис. 410 осіб).  Найбільше уражена група – це школярі (61% від захворілих дітей). Закладів, у котрих тимчасово призупинено навчально-виховний процес в зв’язку із відсутністю дітей по хворобі на ГРВІ та грип, на сьогодні в області немає.

Слід зазначити, що з початку епідемічного сезону, котрий розпочався 1 жовтня 2018 року, перехворіло понад 133 тис. волинян. Це 13% населення області. Інтенсивний показник захворюваності за тиждень на 28% нижчий від рівня аналогічного періоду минулого року. Традиційно в цей період на Волині починається поступове зниження захворюваності до сезонних рівнів.

З 1 жовтня 2018 року проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17 років (16% від загальної кількості). Прищеплено лише 0,14% населення області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що організму бракує води: поради Супрун

Надрукувати
мітки:
коментарів