Поділитись:

Тривожність в дітей може вилитися в алкоголізм в майбутньому: дослідження

Вівторок, 26 березня 2019, 06:48
Тривожність в дітей може вилитися в алкоголізм в майбутньому: дослідження
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Нові дослідження під керівництвом Університету Брістоля виявили деякі докази того, що діти та підлітки з вищим рівнем тривоги можуть бути піддані більшому ризику розвитку алкоголізму. Однак зв'язок між тривогою і пізніше пияцтвом, а згодом частотою і кількістю пиття, був більш непереконливим.

Дослідження, опубліковане в Addiction, було проведено у складі Університетської групи досліджень тютюну та алкоголю (TARG) в рамках Школи психологічних наук та Інтеграційної епідеміології MRC (MRC IEU), повідомляє technology.org.

Багато досліджень вивчили зв'язок між тривожністю і вживанням алкоголю, але докази були неясні. Деякі дослідження показали, що вища тривожність пов'язана з великим споживанням алкоголю, в той час як інші дослідження виявили, що тривога пов'язана з нижче споживанням алкоголю, або вони не знайшли жодної асоціації.

Дослідники провели систематичний огляд 51 проспективного когортного дослідження з 11 країн (США, Німеччини, Фінляндії, Великобританії, Нідерландів, Австралії, Тайваню, Канади, Нової Зеландії, Швеції й Норвегії) для вивчення того, чи пов'язана тривога дітей і підлітків з більш пізнім вживанням алкоголю і розладами вживання алкоголю.

Сорок шість досліджень включали чоловіків і жінок, чотири з них були повністю чоловічими, а одне – повністю жіночим. Тридцять заходів оцінювали занепокоєння, а 40 заходів оцінювали вживання алкоголю. Розміри вибірки дослідження варіювалися від 110 до 11 157 учасників. Тривалість експозиції у віці коливалася від трьох до 24 років, а рівень алкогольного віку становив від 11 до 42 років.

У дослідженні були знайдені деякі докази зв'язку між тривогою у дітей і підлітків і більш пізніми порушеннями вживання алкоголю. Однак асоціації тривоги з більш пізньою частотою вживання алкоголю, кількістю і випивкою були більш суперечливими.

Медді Дайер, аспірант групи дослідників тютюну та алкоголю Школи психологічних наук, яка очолювала дослідження, сказала:

«Наші результати показують, що молоді люди з підвищеною тривожністю можуть мати більший ризик розвитку алкоголізму. Необхідні подальші дослідження, щоб зрозуміти, чому існують відмінності в асоціаціях щодо рівнів споживання алкоголю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старі пристрої поширюють ваші особисті дані, – дослідження

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
16 березня 2024