Поділитись:

Три речі, за які хочу подякувати Зеленському, але голосувати не буду

Вівторок, 26 березня 2019, 15:20

На фоні постійних розмов в контексті президентських виборів, я хочу висловити свою думку щодо кандидата, який нині є лідером виборчих перегонів. Тому, власне, три речі за які я хочу подякувати Володимиру Зеленському та три причини чому я НЕ буду за нього голосувати.

Розпочну я з подяки:

1. Володимир Зеленський та «Зе команда» в цілому зробили величезний вклад в мобілізацію молоді на виборах. Зрозуміло, що це потенційний їхній електорат, на який вони орієнтуються та роблять одну із основних ставок. Однак, це ніяк не применшує їх заслуги в тому, що частина молодих людей таки прийдуть 31 березня на виборчу дільницю. І це є одним із найбільш позитивних моментів в контексті цих виборчих перегонів загалом. Зазвичай, молодь найбільш пасивна верства населення, що стосується виборчого процесу, однак цього разу, очевидно, відіграє вагому роль. І це круто! Похід молодих людей на вибори впливає як на розвиток політичної культури серед українців, так і на явку виборців, яка починаючи з 1994 року практично постійно знижується.

2. Друге за що я хочу подякувати Володимиру Зеленському це те, що його прихід у велику політику частково змусив систему перезавантажитись. Мова іде не лише про нові обличчя серед застарілої політичної еліти, але і про новий підхід до виборчого процесу із застосування нестандартних політичних технологій. Сюди слід віднести постійні флешмоби, відкритість виборчої камапанії (звісно частково), постійну комунікацію із виборцями через соціальні мережі, креативну рекламу і звісно агітаційний локомотив у вигляді всім відомого серіалу «Слуга народу». І це далеко не все. Чому це важливо? Насамперед тому, що змушує подивитися по-новому на політику та її значення для суспільства, як серед звичайних громадян, так і серед її постійних суб’єктів. Дуже добре, що в запліснявілу політичну систему України вливається свіже дихання. Це також круто!

3. Слід подякувати Зеленському і за те, що своїм прикладом він стимулював багатьох українців різного віку почати займатися політикою та громадською діяльністю. Говорю це з впевненістю, бо такі є серед моїх знайомих. Це дуже важливо, адже в перспективі з них може вирости нова, якісна заміна політичній еліті Україні.

А тепер про три причини чому я НЕ буду голосувати за Володимира Зеленського:

1. Перша причина – війна. Майбутньому Президенту України доведеться шукати методи розв’язання війни на сході та повернення Криму. Якщо Крим на даному етапі недосяжний, то конфлікт на Донбасі просто необхідно закінчувати на користь України. Яким чином це буде робити Володимир Зеленський, який стверджує, що припинить вогонь між сторонами за будь-яку ціну і в той же час мирно? Для мене це поки залишається загадкою. Три основні вимоги Росії в цьому плані будуть: відміна курсу на НАТО, визнання Криму російською територією та вхід Донбасу в склад України на правах автономної республіки. В цьому я, майже, впевнений. І з таким станом речей погодитись не можу. Поки Володимир Зеленський нічого конкретного по вирішенню конфлікту на сході, як на мене, не запропонував. Тому, в ролі головнокомандуючого пана Володимира я не бачу. На жаль.

2. Друга причина це 3 пункт статті 106 V розділу Конституції України. Мова йде про те, що Президент України представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України. І тут мені також тяжко уявити як Зеленський за допомогою своїх дипломатичних здібностей буде формувати антиросійську міжнародну коаліцію, що в сучасній ситуації, на мою думку, є просто необхідним. Гадаю, що в питаннях геополітики та ролі України в ній він не дуже компетентний, принаймні, мені так здалось, судячи з його виступів та промов.

3. Третя причина для багатьох буде банальною – відсутність політичного досвіду. І хто б що не говорив, але я глибоко переконаний, що Володмиир Зеленський є дещо наївним щодо суспільно-політичних процесів та їхньої природи в Україні. І те, що на перший погляд здається простим, може виявитися дуже складною дилемою, вирішити яку буде вкрай тяжко. І врешті-решт основний акцент в своїй програмі Зеленський робить на внутрішню політику, що не є компетенцією Президента.

На останок хочу, щоб мене всі правильно зрозуміли. Я не є проти Володимира Зеленського як політичної фігури. Але в ролі Президента я не хотів би його бачити на разі. Нехай, спробує свої сили в парламенті, можливо навіть в ролі Прем’єр-міністра якщо йому вдасться сформувати коаліцію. Підкріпить свої слова реальними діями і можливо, колись, я зміню свою думку щодо нього. Всіх хто дочитав до кінця закликаю добре обдумати свій вибір, зваживши всі за та проти, адже нам жити в цій країні.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
19 січня 2024