Поділитись:

"Зеленський – тест на схильність нації до політичного самогубства", – основне з інтерв’ю Тимошенко

Вівторок, 26 березня 2019, 16:15

Лідер партії "Батьківщина" і кандидат у президенти України Юлія Тимошенко дала інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

У ньому політик розкритикувала чинного главу держави Петра Порошенка, розповіла про своє ставлення до шоумена і суперника на президентських перегонах Володимира Зеленського, а також бачення того, як треба повертати Донбас і Крим. "Новое время" опублікувало основні заяви політика.

Порошенко мусить піти

Він мусить піти. Він зробив найстрашніший злочин – вбив надію людей. Він вбив віру після Революції Гідності. Це не те, за що можна притягнути до кримінальної відповідальності. Але це те, що руйнує життя націй на десятиліття.

Зеленський талановита, легка і нова людина

Він – це відповідь на те, що людям щось обіцяли, щось пропонували, а потім “бам” – і в бетонну стіну на швидкості 300 км/год. Люди хочуть помститися за це. Володя –це серйозно дати по обличчю всьому політикуму. Водночас Володя – це тест на схильність нації до політичного самогубства. Так, політику відплатити потрібно, але при цьому не собі. Як артиста я його дуже люблю. Як людину я його дуже поважаю. Як політика я його просто не розумію.

З Гриценком будуть європейські відносини

Після політичних перегонів ми можемо бути разом в одній демократичній команді. Це було би прекрасно. Або ми можемо бути опонентами. У будь-якому разі це буде або цивілізована європейська співпраця, або цивілізована європейська конкуренція.

Добре, що Вакарчук відмовився йти у президенти

Тому що його тягнули, я це знаю. Його переконували. Його навіть вчили. Але він знайшов у собі мужність залишитися самим собою і не став брати участь в чужих іграх. Думаю, він психологічно та емоційно не готовий до цієї посади. Це всім було зрозуміло. Натомість він зараз номер один серед творчих еліт.

Аваков творить історію

Це вперше на виборах президента України, коли міністр внутрішніх справ не обслуговує фальсифікації з боку чинного президента. Це може свідчити про те, що ці вибори можуть бути відносно чесними і що буде шанс ліквідувати стару систему. Сьогодні роль Арсена Авакова дуже і дуже значима. Я впевнена, що ці вибори будуть настільки чесними, що чинний президент їх не купить і більше ніколи не буде президентом.

Хто виходить до другого туру і хто кого там перемагає

Серед прихильників Зеленського 40 % ніколи не ходили на вибори. Тому є два варінати. Перший: якщо прийдуть голосувати ті, хто за Володю Зеленського, то ми з ним будемо у другому турі. А якщо не прийдуть, то будемо ми з Петром Олексійовичем Порошенком у другому турі.

Хоче другий тур із Зеленським

Це буде справедливіше. Ми провели опитування. Там у другому турі у Володі Зеленського 40,55%, а у мене 50% з копійками. Якщо ми виходимо з Петром Олексійовичем, то у нього 31%, а у нас 57%. Тому для нас вибори практично відбулись, ми знаємо результат.

Що робити Порошенку, якщо не виграє вибори

Думаю, що західна спільнота не дасть йому індульгенції, коли побачить документи, що він робить з Україною. Якщо в нього є залишки совісті, йому треба залишитись тут, пройти всі суди і отримати рішення суду, на яке заслуговує його діяльність за п’ять років.

Як повернути Донбас

Треба розпочати у правильному переговорному форматі правильний переговорний процес. Це будапештський формат. Зразу після перемоги на президентських виборах буде зібраний переговорний майданчик, де буде президент Сполучених Штатів, президент України, прем’єр-міністр Великої Британії, президент Франції, президент Росії. Ми хочемо зробити Будапешт+, запросивши канцлера Німеччини і, можливо, високого представника Європейського Союзу. Це формат, у якому точно буде досягнуто домовленість, як повернути Донбас Україні.

Крим повернеться не скоро

Крим – трошки довше – але буде повернутий. Крим буду повернутий так, як була об’єднана Німеччина. Як рухнула Берлінська стіна, так рухне стіна між Україною та Кримом. Але нам треба стати безпрецедентно успішними: економічно, соціально, інтелектуально.

Що робити з Росією? Нічого

Мусимо собі сказати, що ми самодостатня країна. Так, у нас, більше 2 тис. км кордону. Але ми не змінимо сусіда, не відсунемо. Але ми мусимо змінитися самі.

Янукович покараний

Його життя покарало гірше, ніж міг би покарати будь-який суд.

Луценка “зламав кум”

Той випадок, коли той, хто вбив дракона, перетворився на дракона. І мені дуже шкода Юрія Луценка. Я його сприймала як побратима по політичним репресіям. Зараз я його так не сприймаю. На жаль, його не злама тюрма, але зламали мідні труби. Його зламав його кум, який примусив його жити не згідно його цінностей, а згідно гнилих правил. Я докладу всіх зусиль, щоби його з цієї темряви витягнути. Хочу, щоб він зупинився зараз, бо далі – шлях до самознищення.

Нова стара зачіска

Після президентських виборів я точно заплету тугу косу. Щоб не розтріпати волосся під час великих побоїщ. Це будуть не агресивні побоїща. Це буде битва, щоб побудувати Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 автобусів і Пономарьов: Тимошенко привезла до Луцька своїх людей (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024
19 січня 2024