Поділитись:

У луцькому парку під будівництво вирубують дерева, – ЗМІ

Четвер, 05 травня 2016, 14:50
У луцькому парку під будівництво вирубують дерева, – ЗМІ

Майже 150 дерев у Центральному парку культури та відпочинку піде під сокири будівельників: зараз біля вулиці Глушець розчищається територія, працює будівельна техніка та проводяться підготовчі роботи.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Нову житлову висотку зводитиме фірма місцевого забудовника Віктора Чорнухи "Луцькспецбуд".

Працівники кажуть, що для початку вони просто розчищають територію. На прохання показати дозвіл відмовляють, мовляв, далеко йти за документами.

Головний еколог міста Анатолій Гламазда каже, що про будівництво чув, але коли воно буде відбуватися – не знає. Адже забудовники необхідних документів йому ще не показували.

З його слів, такі роботи відбуваються з дозволу комісії зі стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення. Головою такої комісії є заступник міського голови Юрій Моклиця. На черговому засіданні комісії прийняли рішення рубати дерева на площі півгектара. Такі втрати зелених насаджень, за словами Гламазди, потрібні нібито для геологічної розвідки, а не підготовки землі для будівництва.

"Ця ділянка має нерівний рельєф. Тому машини, щоб провести георозвідку, не можуть заїхати. Тому представники комісії обстежили ділянку і визначили, що під видалення підпадає 142 дерева різних порід. Складений відповідний акт обстеження від 1 квітня 2016 року", – зазначив Анатолій Гламазда.

Директор комунального підприємства, що опікується комунальними парками та скверами у телефонній розмові запевнив, що будівництво на території парку не відбувається. А та частина, на якій зрубують дерева, не є територією парку.

Поспілкуватися з начальником відділу архітектури та будівництва Леонідом Герасимюком щодо наявності усіх необхідних дозволів на будівництво журналістам не вдалося.

Відстань від багатоповерхівки до річки – більше 100 метрів, що загрожує осіданню фундаменту та руйнуванню будинку. Крім того, існує заборона на будівництво у водоохоронній зоні, – повідомляє "Аверс".

Читайте також, як "Конкуренту" прокоментував ситуацію заступник луцького міського голови Юрій Моклиця.

Надрукувати
мітки:
коментарів