Поділитись:

Лучан закликають долучитися до всесвітньої акції «Година Землі»

Середа, 27 березня 2019, 17:16

У суботу, 30 березня, о 20:30 відбудеться акція "Година Землі", під час якої люди у всьому світі вимкнуть світло.

Таким чином людям нагадають про необхідність берегти ресурси на планеті, – повідомляє відділ екології Луцької міської ради.

Минулого року до цієї ініціативи приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах по всьому світі. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компаній та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Акція "Година Землі” демонструє всьому світу, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.  

Луцьк вже удванадцяте братиме участь у цій всесвітній ініціативі. Виконавчий комітет Луцької міської ради підтримує проведення Всесвітньої екологічної кампанії "Година Землі 2019”, тому в суботу 30 березня на одну годину з 20:30 до 21:30 буде вимкнено підсвітку на Луцькому замку, Театральному майдані, приміщенні Луцької міської ради, освітлення Центрального парку культури та відпочинку, переведено на нічний режим роботи освітлення центральних вулиць та майданів.

"Вимкніть світло і непотрібні електроприлади в квартирі на одну годину 30 березня з 20:30 до 21:30 год. Так ми можемо заощадити половину кіловата, паливо на вироблення цієї кількості електроенергії не спалюватиметься, і відповідно, в атмосферу не буде викинуто приблизно 200 грам вуглекислоти. У масштабах країни це складе більше 10 тисяч тонн", – зазначають у повідомленні.

Долучайтеся до Години Землі 2019 – 30 березня вимкніть о 20.30 світло на одну годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про зрізання дерев, - експерт

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів