Поділитись:

Волинян закликають добровільно здати зброю

Четвер, 28 березня 2019, 11:25

фото ілюстративне

З 1 квітня на Волині стартує місячник добровільної здачі зброї.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

З 21 по 31 березня на Волині триває підготовчий етап місячника добровільної здачі зброї. Із 1 по 30 квітня буде проходити його практичний етап. Мета заходу – протидія незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів.

У цей період громадяни зможуть добровільно здати до поліції вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові матеріали, засоби самооборони (газові пістолети, револьвери).

Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

У разі добровільної здачі органам влади зброї, бойових припасів чи вибухових речовин особа звільняється від кримінальної відповідальності.

З питань добровільної здачі зброї та її реєстрації у законному порядку необхідно звертатись у відділи поліції за місцем проживання. Телефон сектору з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління національної поліції у Волинській області: 74-20-69; 74-22-29.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українській поліції замінять автомати Калашникова на пістолети-кулемети МР-5

 

Надрукувати
мітки:
коментарів