Поділитись:

У Facebook та Instagram блокуватимуть білий націоналізм і сепаратизм

Четвер, 28 березня 2019, 21:02
У Facebook та Instagram блокуватимуть білий націоналізм і сепаратизм

З наступного тижня компанія Facebook заблокує прояви білого націоналізму і сепаратизму у своїй соцмережі, а такок у Instagram.

Про це йдеться на сайті компанії, – повідомляє 112 Украина.

"Сьогодні ми оголошуємо про заборону похвали, підтримки та представлення білого націоналізму і сепаратизму у Facebook і Instagram, яку ми почнемо застосовувати наступного тижня. Зрозуміло, що ці поняття тісно пов'язані із організованими групами ненависників і їм немає місця у наших сервісах", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що політика компанії вже давно забороняє ненависницьке поводження з людьми, яке грунтується на таких ознаках, як раса, етнічна приналежність або релігія. Спочатку у Facebook не застосовували таке ж обгрунтування до проявів білого націоналізму і сепаратизму, бо мали на увазі більш широкі концепції націоналізму і сепаратизму – наприклад, такі, як американська гордість і баскський сепаратизм. Вони, на думку Facebook, є важливою частиною ідентичності людей.

Але представники громадянського суспільства і вчені-експерти у сфері расових відносин підтвердили, що білий націоналізм і сепаратизм неможливо відокремити від ідеї переваги білої раси та організованих груп ненависті.

У Facebook підкреслюють, що хоча надалі люди все ще зможуть демонструвати гордість за свою етнічну спадщину, компанія не терпітиме похвали або підтримки білого націоналізму та сепаратизму.

Контент, сповнений ненависті, будуть знаходити і видаляти з платформ компанії, заявляють у Facebook.

Також у компанії кажуть, що людей, які шукають терміни, пов'язані із перевагою білих, будуть переспрямовувати на ресурси, які мають на меті допомогти людям у тому, щоб позбутися ненависті. Для цього буде задіяна організація Life After Hate, яка була заснована колишніми войовничими екстремістами. Її діяльність спрямована на кризову роботу, освіту і підтримку.

Раніше Facebook дозволяв будь-який контент, що стосується білого націоналізму, який він не розглядав як расистський.

Після стрілянини на початку березня у Новій Зеландії кілька світових лідерів закликали керівників соціальних мереж взяти на себе більшу відповідальність за екстремістські матеріали, що розміщуються на їхніх платформах. Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерна сказала, що соціальні мережі є "видавцем, а не просто листоношею", маючи на увазі їхню потенційну відповідальність за матеріали, якими обмінюються користувачі акаунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, чи волиняни – активні інстаграмери

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
07 квітня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
06 грудня 2023
12 листопада 2023
12 жовтня 2023