Поділитись:

Поблизу могили Василя Мойсея в Луцьку посадили калину (відео)

Четвер, 28 березня 2019, 17:11
Поблизу могили Василя Мойсея в Луцьку посадили калину (відео)

Василь Мойсей, волинянин, позивний "Крук", загинув у лютому 2014-го під час Революції Гідності і увійшов в історію Волині та України, як один із Героїв Небесної Сотні. 

Поховати юнака рідні вирішили на Меморіалі Слави у Луцьку. У день народження Василя Мойсея рідні та друзі вшанували Героя не лише квітами. Поблизу його могили вирішили посадити кущі калини і встановити два національні прапори, – йдеться у сюжеті 12 каналу. 

"Вася, коли йшов на мітинги, все ніс червоно-чорний прапор. І я дуже радію, що коло нього висять не лише червоно-чорний, але й синьо-жовтий прапор. Бо він дуже любив Україну", – зазначила мама Героя Єлизавета Мойсей. 

Брат Василя Роман запевнив, що кущі калини – символічні.

"Дійсно, взимку пролилася кров. Вчергове пролилася кров за Україну. Пролила Небесна Сотня. Ця калина, коли зимою буде падати на сніг, вона буде нагадувати про те, що була пролита кров за Україну", – сказав він. 

Вшанувати Героя Небесної Сотні прийшли декілька десятків волинян. Один із них – Тарас Висоцький – побратим  і друг сім'ї. Розповідає, що із Василем були поруч у Жовтневому Палаці, що під час Революції був прихистком і фортецею для майданівців: 

"Я думаю, він дивиться на нас із неба. І думаю, хоч трішечки вдалося його розвеселити і підняти настрій, бо є позитивні зрушення в країні. Всі свідомі люди прагнуть, щоби та жертва, яку віддали Герої Небесної Сотні – найдорожче – своє життя, вона не була даремною". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів