Поділитись:

Коломойський потрапив до бази «Миротворця»

Четвер, 28 березня 2019, 17:22
Коломойський потрапив до бази «Миротворця»

Українського олігарха Ігоря Коломойського внесли до бази «Миротворця».

Його «профіль» з'явився на сайті в четвер, 28 березня, – передає «Слово і Діло».

«Порушення законодавства України про громадянство шляхом отримання громадянства інших країн. Свідома участь у дестабілізації суспільно-політичного життя в Україні. Маніпуляція суспільно-значущою інформацією. Організація поширення завідомо недостовірної інформації на підконтрольному телеканалі», – зазначені як причини додавання бізнесмена.

У статті про Ігоря Коломойського на «Миротворці» згадується, що в 2017 році його і колишнього співвласника «ПриватБанку» Боголюбова звинуватили в тому, що вони нібито вивели з фінустанови майже 2 млрд доларів, переводячи кошти на рахунки компаній, якими таємно володіли. Тоді Високий суд Лондона ухвалив рішення про арешт активів Коломойського і Боголюбова по всьому світу.

Крім того, до списку його проступків перед Україною автори статті внесли історію 2014 року, коли Міноборони оголосило про закупівлі у ПАТ «Укрнафта», підконтрольній Коломойському, але ціна угоди виявилася вищою за ринкову.

Олігархові також пригадали, що на телеканалі «1+1», який йому належить, на Новий рік-2019 опівночі показали звернення Володимира Зеленського, а не президента України Петра Порошенка, чию новорічну промову випустили вже пізніше.

Крім того, на «Миротворці» звинуватили канал «1+1» та самого Коломойського в «поширенні завідомо неправдивої інформації», маючи на увазі випущене напередодні виборів розслідування, в якому йшлося про причетність Петра Порошенка до вбивства рідного брата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семеро українців потрапили до рейтингу Forbes (рейтинг)

Надрукувати
мітки:
коментарів