Поділитись:

Пролежати 60 днів у ліжку за 19 тисяч доларів: NASA проводить експеримент

П'ятниця, 29 березня 2019, 01:32
Пролежати 60 днів у ліжку за 19 тисяч доларів: NASA проводить експеримент

NASA спільно з Європейським центром управління космічними польотами набирає жінок-добровольців, які готові провести 60 днів, лежачи в ліжку. Нагорода за цей експеримент – близько 19 000 доларів.

Про це повідомляє НОЖ.

Вчені хочуть докладніше вивчити, як стан невагомості впливає на людський організм. На Землі це найпростіше зробити за допомогою постільного режиму.

"До недавнього часу можливості жінок для участі в таких дослідженнях були обмежені. Тому ми ще багато чого не знаємо про адаптацію людського тіла до екстремальних умов. Приєднайтесь до нас і допоможіть розглянути цю проблему всебічно!" – каже Джесіка Лі, заступниця керівника проекту.

З вересня по листопад 2019 року добровольці все будуть робити лежачи, включаючи прийом їжі і душу. "Це чудова можливість подивитися серіали, прочитати книги і пройти онлайн-курси, на які раніше у вас не вистачало часу", – кажуть організатори.

Лежати доведеться під невеликим нахилом, так, що ноги завжди будуть знаходитися трохи вище за голову і забезпечувати відтік крові від кінцівок. Кожен день учасниці проводитимуть по півгодини в спеціальній центрифузі зі штучною гравітацією, щоб відкинути кров назад до ніг.

Команда дієтологів розробить для добровольців спеціальний раціон, щоб до кінця програми вони не набрали вагу. Після двох місяців в положенні лежачи всім учасницям забезпечать місяць реабілітації.

Експеримент буде проходити в німецькому аерокосмічному центрі в Кельні. Всі бажаючі від 24 до 55 років можуть подати заявку тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль послав космічний корабель на Місяць (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів