Поділитись:

У Брунеї каменуватимуть за гомосексуалізм та подружню зраду

П'ятниця, 29 березня 2019, 02:57
У Брунеї каменуватимуть за гомосексуалізм та подружню зраду

У Брунеї вводяться зміни в законодавстві, згідно з якими подружня зрада і гомосексуальні статеві відносини будуть каратися забиванням камінням на смерть.

Про це заявила влада султанату, інформує "ДС" з посиланням на South China Morning Post.

Нововведення також передбачають ампутацію правої кисті за злодійство, вчинене вперше. За повторне порушення закону злодієві буде загрожувати втрата лівої ноги.

Як пояснили в Міністерстві у справах релігій Брунею, 3 квітня про введення нових шаріатських законів повинен оголосити султан Хассанал Болкіах. Тільки після цього буде зрозуміло, коли нові правила вступлять в силу.

У Брунеї гомосексуалізм вже був оголошений нелегальним, однак суперечливий закон про смертну кару за порушення не приймали протягом декількох років. Вперше про введення нових покарань заговорили ще в 2013 році, проте тоді законодавці відклали їх прийняття через критику і продовжили опрацьовувати деталі.

Правозахисні організації Human Rights Watch і Amnesty International засудили новий закон. У HRW заявили, що він знизить престиж держави в очах іноземних інвесторів і туристів.

Довідка. Султанат Бруней-Даруссалам – держава в Південно-Східній Азії, головною релігією якого є іслам. Мусульманські закони в країні набагато суворіші, ніж в сусідніх Малайзії та Індонезії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп пропонує саджати за ґрати за пропаганду гомосексуалізму

Надрукувати
мітки:
коментарів