Поділитись:

Вибори-2019: ставити штамп "Вибув" у бюлетенях без рішення ЦВК забороняється

П'ятниця, 29 березня 2019, 13:32
Вибори-2019: ставити штамп «Вибув» у бюлетенях без рішення ЦВК забороняється

У бюлетені на виборах 31 березня будуть прізвища 39 кандидатів на пост Президента України, а використання штампа "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється.

Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії.

За законом, Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України у разі його звернення не пізніше, ніж за двадцять три дні до дня виборів, з письмовою заявою про відмову від балотування.

Таким чином строк подання до Центральної виборчої комісії зазначеного звернення кандидата на пост Президента України минув 7 березня 2019 року.

В разі надходження відповідного звернення кандидата на пост Президента України пізніш, як за двадцять три дні до дня виборів, тобто пізніше 7 березня 2019 року, таке звернення Центральною виборчою комісією не розглядається, рішення по ньому не приймається.

Нагадаємо: кандидат у президенти України Олександр Мороз відкликав свою кандидатуру з президентських виборів

Тож публічні заяви кандидатів на пост Президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків.

Станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу.

"Просимо довести до відома всіх дільничних виборчих комісій з виборів Президента України вимоги частини сьомої статті 72 Закону про те, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється, звернувши їх увагу, що згідно з частиною дев’ятою статті 72 Закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом", – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо: ЦВК зареєструвала 44 кандидати в президенти. Правом зняти свою кандидатуру з виборів до 7 березня 2019 року скористалися Дмитро ГнапДмитро ДобродомовСергій КривоносЄвген Мураєв та Андрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в одному з округів Волині – під загрозою, – ОПОРА

Надрукувати
мітки:
коментарів