Поділитись:

Пояснили, чому гріють квартири лучан, коли надворі тепло

П'ятниця, 29 березня 2019, 13:11
Пояснили, чому гріють квартири лучан, коли надворі тепло

Останнім часом лучани часто ставили питання, для чого в квартирах так гріти, коли на вулиці +15ºС. Адже потім доводиться платити за "непотрібне" тепло. 

"Луцьктепло" пояснило, чому так відбувається. 

Як зазначили на підприємсвті, перехід зими у весну – час специфічний. Вдень тепліше, а вночі ж можуть бути приморозки. То ж на такі перепади температури підприємство повинне реагувати виважено.

"Реагуванням ми називаємо зниження параметрів подачі теплоносія до мінімально можливих з огляду на необхідність надавати послугу, яка відповідатиме санітарним нормам – +18ºС у внутрішніх кімнатах та +20ºС у зовнішніх. Однак, з огляду на складність технологічного процесу, температурні показники можуть бути вищими. Під складнощами ми розуміємо необхідність надання як послуги з централізованого опалення, так і гарячого водопостачання (до якої теж виставляються вимоги – не нижче +50ºС в точці розбору), що не дозволяє надто знизити параметри роботи теплогенеруючого обладнання (до прикладу, на міжопалювальний період, коли підприємство надає послугу лише з гарячого водопостачання, частина котелень припиняють роботу або переходять на літній режим. В опалювальний сезон такої можливості немає)", – йдеться у повідомленні. 

Тому на підприємстві пояснюють, що розмір нарахувань залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. Розрахункова температура для тарифу – +1,47ºС. Відповідно, коли температурні показники вищі – розмір нарахувань зменшується. Яким він буде за мінливий березень, повідомлять згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів