Поділитись:

Скандального екс-міліціонера Оксентюка поновили на посаді

П'ятниця, 06 травня 2016, 08:48

Волинський адмінсуд задовольнив позов екс-начальника Шацького відділу поліції Анатолія Оксентюка щодо результатів його атестації.

Про це стало відому під час судового засідання у четвер, 5 травня, – інформує Громадське. Волинь.

Нагадаємо, що Оксентюкпозивався до Головного управління Національної поліції Волинської області, атестаційної комісії №3, апеляційної атестаційної комісії Західного регіону №2 та Національної поліції України щодо визнання незаконним рішення комісій та його скасування.

Так як Анатолій Оксентюк не зміг прибути на засідання, його інтереси представляв адвокат Олександр Волощук. Під час свого виступу він піддав сумніву кваліфікованість членів атестаційних комісій та професійність методів їх роботи.

"Якщо ми йдемо в Європу, то чого б Національній поліції України не запросити з тих чи інших країн Західної Європи людей, які мають досвід роботи в поліції, людей, які мають вищу медичну освіту, які є психологами або психіатрами, щоб висловлювати свою позицію. Наскільки особа, яка атестувалася, була критична чи не критична до себе? Правдиві чи не правдиві він давав відповіді? Чи взагалі питання, які ставили атестованому, мали право там звучати?", – зазначив представник відповідача.

Також Волощук висловив позицію, що відповідно до закону про поліцію та наказу про організацію і проведення атестування особового складу ГУ НП у Волинській області Анатолій Оксентюк взагалі не підпадає під атестацію

Натомість представник відповідача, юрист ГУНП у Волинській області Оксана Забожчук зазначила, що позивач добровільно погодився пройти атестацію, тому дивною є позиція його представника, що Оксентюк не підпадає під цей процес.

Також Забожчук зазначила: "Атестаційна комісія має право на власний розсуд приймати рішення. Тобто шляхом діалогу та обговорення, шляхом дослідження документів, а також вивчати знання атестованих, їх професійний підхід, отримувати письмові докази та на основі всьго цього приймати відповідне рішення".

Вислухавши обидві сторони, вивчивши відповідні докази Волинський адміністративний суд у складі колегії суддів Марії Александрової, Віри Смокович, Віктора Валюха ухвалили:

"Адміністративний позов задовольнити. Визнати протиправними дії Головного Управління Національної поліції України у Волинській області щодо проведення атестування Оксентюка Анатолія Дорофійовича. Визнати протиправним та скасувати рішення апеляційної комісії №3 про визнання Оксентюка Анатолія Дорофійовича таким, що займаній посаді не відповідає, підлягає звільненню через службову невідповідність. Визнати протиправним та скасувати рішення апеляційної комісії Західного регіону №2…".

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
15:46
25 березня 2024
18:47