Поділитись:

На Волині суд виніс вирок водію трактора, який збив мотоцикліста

Субота, 30 березня 2019, 04:22

Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав винним тракториста у вчиненні злочину та призначив йому відповідне покарання.

Про це розповідає Район.Камінь-Каширський, посилаючись на вирок Камінь-Каширського районного суду від 21 березня 2019 року.

Нагадаємо, ДТП трапилося 4 вересня 2018 року. Водій трактора, виїжджаючи на дорогу з власного домогосподарства, зіткнувся з мотоциклістом. З показань потерпілого, трактор виїхав з двору раптово, він не дав дороги мотоциклісту.

Як вдалося встановити, обвинувачений керував технічно справним трактором, який не був зареєстрованим відповідно до чинного законодавства. А мотоцикліст зазначив, що не мав права керувати своїм транспортним засобом.

Отож, суд визнав водія трактора винним та призначив покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив його від призначеного покарання, якщо протягом року він не вчинить нового злочину.

Вироку посприяло те, що обвинувачений визнав свою провину та вибачився перед потерпілим. Він повідомив суду, що сплатив потерпілому 30 тисяч на проведення першої операції, а також 900 доларів на ремонт мотоцикла. Потерпілий же на вибачення відповів, що йому і далі необхідні кошти на лікування. Адже після ДТП він не може нормально ходити й пересувається за допомогою милиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на трасі “Львів–Луцьк”: легковик врізався в маршрутку (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів