Поділитись:

Існує 17 способів для вираження щастя, - вчені

Субота, 30 березня 2019, 06:48

Люди можуть відтворювати на своїх обличчях тисячі й тисячі емоцій, але тільки 35 виразів обличчя активно використовуються в різних культурах.

Про це повідомляє  technology.org.

В той час як наші обличчя можуть відтворювати безліч емоцій - від гніву до печалі чи надзвичайної радості – кількість способів, якими наші обличчя можуть передати ці емоції, відрізняються.  Відраза, наприклад, потребує лише одного виразу обличчя в усьому світі. Однак, щастя має 17 – вияви багатьох різноманітних форм підбадьорення, захоплення і задоволеності.

Відмінності в тому, як наші обличчя передають щастя, можуть бути такими ж простими, як розміри наших посмішок або звивини біля наших очей, показало нове дослідження.

Дослідження також виявило, що люди використовують три вирази, щоб передати страх, чотири, щоб передати несподіваність, а п'ять – передати сум і гнів.


«Щастя діє як соціальний укріплювач і потребує складності різних виразів обличчя; огида – це тільки огида, – зазначив когнітивний вчений, професор електричної та комп'ютерної інженерії в Університеті штату Огайо, та співавтор дослідження Алейкс Мартінес.


Результати досліджень базувалися на попередній роботі Мартінеса щодо міміки, яка виявила, що люди можуть правильно ідентифікувати емоції інших людей приблизно за 75% часу, помічаючи виключно незначні зміни в тому, як потік крові забарвлює ніс, брови, щоки або підборіддя людини.

Психологи обговорювали, як класифікувати людські емоції століттями.
 Стародавній китайський текст, що датується ще 213 р. до н.е., і який змінювався протягом багатьох років, описав сім «почуттів людей» таких як радість, гнів, смуток, страх, любов, нелюбов і пристрасті.


«Думати, що люди здатні лише на вісім емоцій, є абсурдним», – зазначив Мартінес.

«Ми складні істоти. А як щодо різних форм радості? Ми переживаємо світ на набагато глибшому рівні, ніж просто вісім емоцій.»


Науковці сподівалися визначити особистісні конфігурації, які передають емоції в різних культурах. Виходячи з комп'ютерних алгоритмів, вони виявили, що людське обличчя здатне конфігурувати 16 384 унікальних способи, поєднуючи різні комбінації м’язів. Вони зробили 7,2 мільйона зображень, відсортували їх за категоріями, шукаючи, як відтворюють емоції в різних культурах. Мартінес зрозумів, що вони знайдуть принаймні кілька сотень.

Вони знайшли лише 35.Результат цього дослідження дуже здивував.


Дослідники прийшли до висновку, що більшість емоційних виразів обличчя є універсальними, що їх всього кілька десятків і що велика їх кількість використовується для вираження радості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити весняну депресію: поради психолога

Надрукувати
мітки:
коментарів