Поділитись:

Мобільний телефон може допомогти запобігти самогубству: дослідження

Неділя, 31 березня 2019, 06:48
Мобільний телефон може допомогти запобігти самогубству: дослідження

Чи знали Ви, що ключі до вашого психічного здоров'я можуть бути приховані у вашому телефоні. Поширені в житті людей, мобільні телефони та те, що вони роблять на них, можуть бути вікном у те, хто вони є ‒ простежуючи почуття, бажання та невпевненість. В епоху, коли багато чого з того, що люди роблять залишає цифровий слід, дослідник психології Нік Аллен розробляє додаток, який буде використовувати всю цю інформацію для прогнозування ризику самогубства, з метою врятувати життя, ‒ розповідає technology.org

“Те, що лікарям і терапевтам дійсно потрібно знати, ‒ це не лише хто може вдіяти самогубство чи має суїцидальні думки, але і передбачити коли вони це можуть зробити”, ‒ каже Аллен, професор кафедри психології.

Він керує Центром цифрового психічного здоров'я, дослідницьким інститутом, який розробляє способи використання цифрових технологій для поліпшення психічного здоров'я. Цей чотирирічний проект під керівництвом UO був підтриманий грантом Національного інституту охорони здоров'я на суму 2,9 млн. доларів.

У їхньому дослідженні, вони хочуть глибоко зануритися в звички підлітків під час використання мобільних телефонів. Мета полягає в тому, щоб використати дані мобільного телефону, для розкриття закономірностей, які можуть віднайти попереджувальні знаки тих, хто ризикує вчинити самогубство.

За словами Аллена, однією з найбільших проблем у сфері запобігання суїцидам є відсутність короткострокового методу прогнозування.

"Для більшості людей, які мають суїцидальні наміри, фактичний період, коли вони, ймовірно, діятимуть, становить лише від 10 до 15 хвилин", ‒ сказав Аллен.

Дослідники будуть зосереджені на 200 молодих людей віком від 13 до 18 років, які спробували самогубство або мали суїцидальні думки. Пацієнти в клініках Університету Піттсбурга та Колумбійського університету отримають оцінку прийому, а потім встановлять програму на свій телефон, де вона буде відстежувати їх діяльність протягом шести місяців.

Дослідники матимуть інтимну інформацію про життя учасників, слідкуватимуть за їхньою повсякденною діяльністю, наприклад, географічним рухом, фізичною активністю, моделями сну, яку музику вони слухають. Періодично, дослідники надсилатимуть учасникам поштові повідомлення з опитуваннями. Додаток буде використовувати нову технологію для відстеження міміки та аспектів їхнього голосу та мови, щоб розшифрувати їх емоційний стан.

Як тільки дані будуть зібрані, UO працюватиме з фахівцями з машинного навчання в Університеті Карнегі-Меллона, щоб розробити алгоритми, які дозволять визначити показники суїцидального ризику.

“Зрештою, ми сподіваємося, що це дозволить нам пропонувати втручання людям саме тоді, коли вони їм потрібні”, ‒ сказав Аллен.

“І коли вони, ймовірно, будуть найбільш ефективними”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визначили зв`язок між садистськими нахилами та уподобаннями в їжі

Надрукувати
мітки:
коментарів