Поділитись:

"Битва телевізора з холодильником", – Забужко про вибори

Понеділок, 01 квітня 2019, 17:15
«Битва телевізора з холодильником», – Забужко про вибори

Українська письменниця Оксана Забужко висловилася щодо першого туру президентських виборів. 

Вона наголосила, що не варто сприймати підсумки першого туру виборів, як вирішальні. Про це Забужко написала на своїй сторінці у Facebook. 

"А чому всі так схарапудились од відсотків Зеленського – невже справді не вірили, що і в нас у "битві телевізора з холодильником" може перемагати телевізор, тільки в дзеркально протилежній до російської розкладці? (Правило Керованого Розуму №2: коли холодильник повний, а телевізор твердить тобі, що пустий і що ти "ніколи ще так погано не жив", – вір телевізору!)", – зазначила письменниця. 

Також вона нагадала цитату з передмови до її книги  "І знов я влізаю в танк...", написаної 2,5 роки тому: 

"Майданом 2013-14 рр. Україна «зірвала стоп-кран» поїзду, що на всіх парах мчав у прірву: доти прихована (замаскована під гирилицю планомірно спровокованих «локальних конфліктів»), війна за «новий світовий порядок» нарешті вийшла на яв. І я щаслива, що моя країна – ціла навзагал, як «колективний індивід» і «колективна душа», – коли її прийшли вбивати, НЕ дезертирувала, НЕ колаборувала, і, вирішальною для історичної дії «критичною масою» одиниць, таки, попри брак довіри до влади (а також настійне інформ-прокапування «це-не-твоя-війна»!), поплювала в долоні й взялась за оборону – ясно розгледівши під російським триколором свою смерть. Хто б там що не казав, боронитись – це була воля соціуму, що його, за всі підготовчі роки отої повзучої «окупації зі споротими нашивками», так і не вийшло ментально розкласти до стану «біомаси». Відсотка «заражених» виявилось недосить.
А це, своєю чергою, означає, що зусилля на цьому фронті надалі будуть подвоєні". 

Оксана Забужко запевнила, що нічого несподіваного не сталося, могло бути гірше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів