Поділитись:

На Волині рибохорона зафіксувала 81 порушення

Вівторок, 02 квітня 2019, 11:20
На Волині рибохорона зафіксувала 81 порушення

У період з 1 до 31 березня 2019 року інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено 28 рибоохоронних рейдів.

У результаті викрито 81 порушення природоохоронного законодавства, з яких 36 грубих. Також складено 24 протоколи за ч.3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства),  десять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ст. 85.1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 10 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, – повідомляє прес-служба рибоохоронного патруля. 

«За даний період на порушників накладено 1 173 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 992 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 254,5 кг водних біоресурсів, з яких  206 – на ринках, та 8,5  – за актами безхазяйного майна. За рішеннями судів конфісковано 52 од. заборонених знарядь лову та ще 106 од. – вилучено за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 47 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, першого березня інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було виявлено незаконний збут водних біоресурсів. Інцидент стався в с. Великий Омеляник Луцького району Волинської області. Так, двоє громадян здійснювали продаж 126 кг піленгасу та 30 кг карася сріблястого без документів, які підтверджують походження риби та законність її придбання. На даних осіб складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, скеровані у Луцький міськрайонний суд для притягнення винних до відповідальності.

24 березня Волинський рибоохоронний патруль спільно з прикордонною службою та працівниками поліції викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на оз. Біле Любешівського району Волинської області. Дана водойма знаходиться в межах НПП «Прип’ять-Стохід», який відноситься до природно-заповідного фонду України. Ввечері було затримано громадянина, який рибалив трьома сітками. Порушник виловив 5 екз. щуки, загальною вагою 2 кг. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 3 010 грн.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині з квітня заборонять вилов риби

Надрукувати
мітки:
коментарів