Поділитись:

WhatsApp запустив в Індії "гарячу лінію" для боротьби з фейками

Середа, 03 квітня 2019, 01:36
WhatsApp запустив в Індії «гарячу лінію» для боротьби з фейками

Месенджер WhatsApp, що належить Facebook Inc., запустив в Індії "гарячу лінію" для боротьби з фейковими новинами. Користувачі зможуть перевірити правдивість повідомлень, пише theБабель з посиланням на The Economic Times.

"Гаряча лінія" запрацювала 2 квітня.

Користувачі WhatsApp зможуть відправити на зазначений номер дезінформацію або чутки. Їх перевірятиме індійська компанія Proto, яка співпрацює з месенджером. Користувач отримає відповідь: чи інформація правдива, фейкова, спірна або маніпулятивна.

WhatsApp зайнявся перевіркою повідомлень особливо активно напередодні загальних виборів в Індії, які заплановані на 11 квітня.

1 липня 2018 року в Індії забили камінням пʼятьох людей, яких перехожі запідозрили у спробі викрасти дитину. До цього протягом року жертвами лінчування стали близько 30 людей. Чутки про кіднепінг часто поширювалися через WhatsApp.

WhatsApp у всьому світі обмежив кількість дозволених пересилань одного повідомлення до п'яти, в тому числі через ситуацію в Індії. Таким чином керівництво месенджера має намір боротися з "дезінформацією та чутками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Telegram додав три мільйони користувачів через збій Facebook та Instagram

Надрукувати
мітки:
коментарів