Поділитись:

На Волині "швидкі" не можуть доїхати до пацієнтів через ями на дорогах (відео)

Середа, 03 квітня 2019, 08:57

Незадовільний стан доріг ускладнює роботу волинських медиків. Часто запізнення «швидкої» ставить під загрозу можливість якісної та ефективної допомоги потерпілим і хворим.

Де найгірша ситуація з дорогами та куди звертаються для вирішення проблеми, дізнавалися журналісти Сфери.ТВ.

Останнім часом місцеві ЗМІ рясніють повідомленнями щодо проблем з доїздом медиків до місця виклику.

Володимир Шмаль, заступник головного лікаря КЗ "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" зазначив, що часто доводиться добиратися до пацієнтів пішки. 

Дуже добре налагоджена робота з рятувальниками, мовляв, неодноразово саме вони буквально витягали машини швидких, які загрузли у багнюці, дістаючись на виклик, – розповів Володимир Шмаль.

Інспектор з безпеки руху Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Валентина Власюк запевнила, що на більшості волинських доріг є проблеми проїзду. Трапляються і винятки в доброму розумінні, до прикладу, дороги в напрямку Львова. Хотілося б, аби такі дороги зробили і в інших районах Волині, – висловила сподівання Валентина Власюк.

Жінка розповіла, що у медиків є папка, в якій чимало звернень до відповідних органів: адміністрацій, служби автодоріг та інших. Просять лише про одне – зробити дороги, бо ж інколи час порятунку людського життя вимірюється хвилинами.

Самі ж лікарі кажуть: особливо гостро відчувається проблема з дорогами під час виїздів у віддалені села за негоди.

У таких ситуаціях, не зволікають, їдуть, куди можуть, яка б дорога не була, – зазначив лікар Юрій Костів.

Повернувшись з виклику, завжди повідомляють адміністрацію, де саме були труднощі на дорогах, щоб відповідні служби вжили заходів, зрозуміли важливість проблеми. Проте особливих результатів після цих звернень немає. Найчастіше відповідь одна: ці дороги вичерпали свій ресурс, потребують відновлення, але коштів на капітальний ремонт немає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів