Поділитись:

Як зі сміття зробити гроші: лучанин поділився досвідом (відео)

Середа, 03 квітня 2019, 12:50

Лучанин Вадим Курбан сортує усе своє сміття: від паперу та пластику до кавової гущі та яєчної шкаралупи. Чоловік розповів: сортувати сміття почав багато років тому. 

Органічні відходи він вивозить на дачу, ними підживлює ґрунт. А от з пластиком і поліетиленом важче. Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь. 

Лучанин каже, що раніше його сім'я з двох чоловік викидала 40-50 кілограмів органічних відходів на місяць, сьогодні – вдесятеро менше, близько 4-х. Решту утилізують чи здають. Адже на смітті можна й заробити. До прикладу, за січень родина заробила 171 грн, за лютий – 81, за березень – 65. Чоловік наголосив, що живе за принципом: сміття нема, є вторинна сировина. 

Також чотири роки Вадим Курбан та його дружина не використовують поліетиленових пакетів. Коли йдуть до магазинів, то беруть власноруч пошиті сумки або спеціальні торбини.

На вулиці Захарова, де мешкає родина Курбанів, контейнерів для мокрої і сухої фракції ще нема, є лише для пластикових пляшок.

Зі слів директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, торік в Луцьку закупили майже 140 таких контейнерів за грантові кошти, ще 120 вартували міського бюджету майже мільйон. Він зазначив, що сміттєвози мокру і суху фракції вивозять окремо. Але лучанам ще треба вчитися сортувати сміття. 

Юрій Крась повідомив, що до 15 квітня до такого сортування сміття має перейти все місто. 

Натомість Вадим Курбан хоче облаштувати біля свого будинку компостер для органічних відходів. Це буде експеримент, дозвіл від міської ради він отримав. Компост буде використовувати на клумбах для квітів. Також він зазначив, що в місті бракує контейнерів, в які можна викидати електричні лампочки. Таких у місті лише два. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів