Поділитись:

На Волині окружна комісія вигнала із засідання спостерігача ОПОРИ

Середа, 03 квітня 2019, 14:40
На Волині окружна комісія вигнала із засідання спостерігача ОПОРИ

На Волині ОВК №23 2 квітня проголосувала за виведення із безперервного засідання спостерігача ОПОРИ, після того як той поставив питання щодо протоколу.

У ході засідання голова ОВК Леонід Андрусик (представник кандидата Іллі Киви) оголосив про присутніх на засіданні та порядок денний, – інформує прес-служба ОПОРИ. 

«Перед затвердженням протоколу про підсумки голосування, може, в кого є якісь скарги, пропозиції щодо підсумків голосування», – спитав голова комісії.

Спостерігач ОПОРИ зауважив, що має питання, на що голова комісії відповів: «Прошу». Відтак спостерігач запитав, чому під час безперервного засідання не вели протокол засідання, у протоколі не фіксували час здачі документів ДВК,  а також чому протоколи комісій, яких відправляли на уточнення, згодом ОВК приймала, як примірники №1.

Голова комісії почав спілкуватися із спостерігачем, однак дуже швидко до діалогу долучився інший член комісії – Світлана Демчук (від Юлії Тимошенко).

«Ця людина переходить межі. Офіційний спостерігач, розкажіть ваші обов’язки, які ви маєте проводити у нас на засіданні… Не треба нам питань. Які ваші обов’язки?» – продовжувала член комісії.

Інша особа, присутня на засіданні, офіційний спостерігач від кандидата Юлії Тимошенко, Юлія Кудрявцева внесла пропозицію «щодо усунення спостерігача та зупинення відео», адже нібито відбувається перешкоджання комісії. Відтак, Світлана Демчук  уточнила, що йшлося про те, щоб питання ставили члени комісії, а не спостерігачі.

Зрештою, ОВК №23 проголосувала за те, аби спостерігач «був відсутній на засіданні комісії, у зв’язку з тим, що він перешкоджає роботі комісії». Відтак, представник ОПОРИ попросив надати рішення, яке було проголосовано, і повідомив, що після цього готовий покинути приміщення.

«Комісія проголосувала? Проголосувала. Які питання? Через 4 години дається бумага», – зауважив інший член комісії.

Тож спостерігач не зміг отримати рішення одразу, але покинув приміщення, аби не провокувати розвитку конфлікту.

За кілька годин ОВК таки надала спостерігачеві постанову, відповідно до якої його вивели. У ній йдеться, що на усну пропозицію спостерігача від кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко «щодо неправомірних дій, а саме перешкоджанню ведення засідання  окружної виборчої комісії» спостерігачем ОПОРИ, комісія вирішила позбавити права спостерігача від Громадянської мережі ОПОРА бути присутнім на засіданні окружної виборчої комісії.

На Волині ОВК №23 2 квітня проголосувала за видалення із безперервного засідання спостерігача ОПОРИ після того, як той поставив питання щодо протоколу.

У ході засідання голова ОВК Леонід Андрусик (представник кандидата Іллі Киви) оголосив про присутніх на засіданні та порядок денний.

«Перед затвердженням протоколу про підсумки голосування може в кого є якісь скарги, пропозиції щодо підсумків голосування», – спитав голова комісії. Спостерігач ОПОРИ зауважив, що має питання, на що голова комісії відповів «прошу». Відтак, спостерігач запитав, чому під час безперервного засідання не вели протокол засідання, у протоколі не фіксували час здачі документів ДВК,  а також чому протоколи комісій, яких відправляли на уточнення, згодом ОВК приймала як примірники №1.

Голова комісії почав спілкуватися із спостерігачем, однак дуже швидко до діалогу долучився інший член комісії – Світлана Демчук (від Юлії Тимошенко).

«Ця людина переходить межі. Офіційний спостерігач, розкажіть ваші обов’язки, які ви маєте проводити у нас на засіданні… Не треба нам питань. Які ваші обов’язки?» – продовжувала член комісії.

Інша особа, присутня на засіданні, офіційний спостерігач від кандидата Юлії Тимошенко Кудрявцева В.М., якої, до слова, немає у переліку офіційних спостерігачів на сайті Центральної Виборчої Комісії, внесла пропозицію «щодо усунення спостерігача та зупинення відео», адже нібито відбувається перешкоджання комісії. Відтак, Світлана Демчук  уточнила, що йшлося про те, щоб питання ставили члени комісії, а не спостерігачі.

Зрештою, ОВК №23 проголосувала за те, аби спостерігач «був відсутній на засіданні комісії у зв’язку з тим, що він перешкоджає роботі комісії». Відтак, представник ОПОРИ попросив надати рішення, яке було проголосовано, і повідомив, що після цього готовий покинути приміщення.

«Комісія проголосувала? Проголосувала. Які питання? Через 4 години дається бумага», – зауважив інший член комісії. Тож спостерігач не зміг отримати рішення одразу, але покинув приміщення, аби не провокувати розвитку конфлікту.

За кілька годин ОВК таки надала спостерігачеві постанову, відповідно до якої його вилучили. У ній йдеться, що на усну пропозицію спостерігача від кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко «щодо неправомірних дій, а саме перешкоджанню ведення засідання  окружної виборчої комісії» спостерігачем ОПОРИ, комісія вирішила позбавити права спостерігача від Громадянської мережі ОПОРА бути присутнім на засіданні окружної виборчої комісії. Перешкоджання, як зазначають, було у вигляді «провокаційних питань» та «зніманням відео на телефон».

Громадянська мережа ОПОРА вважає таке рішення окружної виборчої комісії безпідставним і має намір оскаржити його в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
18:35
23 квітня 2024
20 квітня 2024