Поділитись:

Грубих правопорушень під час першого туру президентських виборів на Волині не було, – Петро Шпига (відео)

Середа, 03 квітня 2019, 18:03
Грубих правопорушень під час першого туру президентських виборів на Волині не було,  – Петро Шпига (відео)

Під час першого туру президентських виборів на Волині грубих правопорушень та провокацій не відбувалося.

Про це під час підсумковому брифінгу щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення виборів Президента України, заявив керівник поліції Волині Петро Шпига, – повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

«Завдяки злагодженій та ефективній взаємодії всіх силових структур та підрозділів МВС забезпечено на належному рівні дотримання вимог законодавства під час проведення в першому турі виборів Президента України. Грубих правопорушень і провокаційне не допущено», – зазначив Петро Шпига.

З його слів, з початку виборчої кампанії до дня виборів поліція Волині зареєструвала 204 заяви та повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. Більшість із них стосувалися можливих порушень проведення виборчої агітації, дев’ять – пошкодження агітаційних матеріалів, шість – порушень порядку поширення опитування громадської думки. За цими фактами поліцейські склали 30 протоколів про адміністративні правопорушення, до адмінвідповідальності судами та адміністративними комісіями притягнуто 12 громадян.

Заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак наголосив, що підрозділи поліції вперше забезпечували дотримання законності та правопорядку на президентських виборах в умовах, коли країна реально перебуває в стані війни, й з поставленими завданнями впоралися.

Зі слів заступника начальника ГУНП-начальника слідчого управління Олександра Климовського, поліцейські реагували на всі повідомлення, пов’язані з можливими порушеннями виборчого законодавства.

«Профілактична робота щодо недопущення порушень законності та правопорядку під час президентських виборів дала позитивні результати. Так, у день голосування органи поліції в області зареєстрували лише 42 заяви та повідомлення, що пов’язанні з виборчим процесом. Більшість із них стосуються відсутності даних громадян у виборчих списках, ймовірної незаконної агітації та підкупу виборців», – зазначив Олександр Климовський.

Керівник поліції Волині Петро Шпига запевнив, що поліцейські й надалі реагуватимуть на всі порушення виборчого законодавства неупереджено та принципово. Поліція залишатиметься поза політикою й діятиме винятково в межах повноважень, визначених чинним законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: як проголосувала Волинь

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024