Поділитись:

На публічних серверах Amazon знайшли дані сотень мільйонів користувачів Facebook

Четвер, 04 квітня 2019, 14:32

Дослідники компанії UpGuard заявили, що виявили існування двох баз, які містили персональні дані сотень мільйонів користувачів Facebook.

Ще ввечері 3 квітня ці дані залишалися у вільному доступі, – повідомляє "Сегодня", посилаючись на Gizmodo.

У своєму блозі UpGuard запевняє, що понад 540 млн записів з докладними коментарями, лайками, назвами облікових записів були знайдені на мексиканській цифровій платформі Cultura Colectiva, де публікується матеріал, який потім користувачі викладають у соціальні мережі.

До того ж, дані 22 тисяч осіб, включно з іменами, паролями, адресами електронної пошти, були доступні у вже неіснуючому додатку At the Pool. Паролі, як повідомляється, зберігалися у вигляді відкритого тексту. Відзначається, що UpGuard не знає, як довго в додатку зберігалися дані користувачів.

Обидва набори даних зберігаються у хмарному сховищі Amazon S3 і можуть бути доступні практично будь-кому. Жоден з них не був захищений паролем.

"Набори даних розрізняються за часом останнього оновлення, наявністю точок даних і кількістю унікальних осіб у кожному. Що пов'язує їх разом, так це те, що вони обидва містять дані про користувачів Facebook", – зазначили в UpGuard.

"Facebook піддає ретельному вивченню своїх методів управління даними, вони роблять зусилля щодо обмеження доступу третіх сторін. Але, як показують ці викриття, джина даних не можна повернути назад у пляшку", – визнали експерти.

Вдень 3 квітня представники Facebook зробили наступну заяву: 

"Політика Facebook забороняє зберігати інформацію Facebook у публічній базі даних. Отримавши повідомлення про дану проблему, ми разом з Amazon працювали над видаленням баз даних. Ми прагнемо працювати з розробниками нашої платформи для захисту даних людей".

Раніше Facebook повідомив про витік фотографій майже семи мільйонів користувачів. Помилка дала можливість розробникам сторонніх додатків отримати доступ до фотографій користувачів, зокрема до завантажених у Facebook, але не опублікованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook та Instagram блокуватимуть білий націоналізм і сепаратизм

Надрукувати
мітки:
коментарів