Поділитись:

За 2019 рік на Волині зібрали понад мільярд гривень податків

П'ятниця, 05 квітня 2019, 09:15
За 2019 рік на Волині зібрали понад мільярд гривень податків

Упродовж першого кварталу 2019 року місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження 1 мільярд 44 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДФС.

Це на 186,7 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Такий позитив у забезпеченні надходжень дозволяє громадам впевнено планувати соціально-економічні кроки у розвитку власних територій, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Безумовно, що підвищення соціальних стандартів в державі має вирішальний вплив на ситуацію зі сплатою бюджетоформуючого ПДФО. Однак, без активних заходів у напрямку детінізації ринку праці та легалізації підприємницької діяльності очікування громад на справжній бюджетний успіх залишаться нереалізованими. Тож, лідери територіальних громад повинні максимально використовувати власні повноваження для залучення до сплати податків потенційних платників», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Зі свого боку в ГУ ДФС у Волинській області гарантують максимальне сприяння та увагу до питань, з якими до фахівців ДФС звертаються представники територіальних громад.

«Опрацьовуючи інформацію від органів місцевої влади, ми можемо, відповідно до наданих повноважень, проводити перевірки чи інші заходи фіскального впливу. Саме обмін необхідною інформацією – в основі ефективних управлінських рішень в питанні мобілізації податкових платежів», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларуючи доходи, кожен фінансово підтримує незалежність держави, – Світлана Савчук

Надрукувати
мітки:
коментарів