Поділитись:

"Дебати суттєво не вплинуть на вибір українців", – політолог (відео)

П'ятниця, 05 квітня 2019, 15:15

Ймовірно, дебати між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком не відбудуться. А якщо й відбудуться, то не дуже вплинуть на вибір українців. 

Про це говорили в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд 4 квітня. 

"Я вважаю, що дебати не відбудуться. Тут закономірна ситуація, коли людина відчуває себе лідером. Він (Володимир Зеленський, – К.) вирішив потролити, і буде тролити на цьому безкінечно. Адже це його поле, він це вміє досконало. Буде віджартовуватися, відтягувати крок. Це не будуть дебати, я знаю, що таке виступ на сцені, це не буде дискусія, це буде битва лозунгів. Це буде не те, чого хоче суспільство. Є реально великий пласт людей, яким треба почути глибину, думку, позицію. І цього в нас не буде", – зазначив керівник спецпроекту "Порошенко в Луцьку" Юрій Моклиця.

Політолог Тарас Літковець також переконаний, що дебати на стадіоні не відбудуться, адже це неформат. До того ж дебати несуттєво вплинуть на вибір українців. 

"Згадаймо дебати Ющенка і Януковича. Дивилися десятки мільйонів людей, транспорт в містах не їздив, але переміг Янукович. Людина обрала – і все. Зеленський показує, що він справді шоумен, він хоче сцени, стадіону, хоча це не формат для дискусії. Законом визначено, що це мусить бути канал суспільного мовлення. Я здивований, що президент погодився на дебати на стадіоні. Я вважаю, що дебатів на стадіоні не буде. Це неформат, це не шоу-бізнес", – розповів він. 

Натомість журналіст Юрій Ричук зауважив, що люди, яким потрібна серйозна дискусія, вже визначилися із вибором. А ті, хто може передумати, їм якраз і цікаве шоу. 

Своєю чергою журналіст Святослав Зелінський запевнив, що не визначився, за кого голосувати в другому турі виборів. І дебати на його вибір могли б вплинути. 

"Неважливо, хто що зробить чи хто що скаже, але у всьому цивілізованому світі, як вінець демократії, при обранні когось проводять дебати. Це потрібно. Адже цивілізований світ, який живе в 100 разів краще за нас, робить це, і нам треба це робити", – наголосив він.

Нагадаємо: кандидат у президенти Володимир Зеленський записав звернення до Петра Порошенка, у якому назвав свої умови дебатів та дав 24 години чинному Президенту України на роздуми. Дебати мали б відбутися на НСК «Олімпійський». Однак там поки не отримували жодних офіційних заявокщодо них. Натомість Петро Порошенко відповів на виклик Зеленського. "Стадіон, так стадіон", – сказав він.  Згодом Петро Порошенко покликав Зеленського разом здати аналізи на вживання алкоголю та наркотиків.

Своєю чергою Зеленський запропонував лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко виступити арбітром його дебатів з президентом Петром Порошенком. На що Порошенко записав ще одне відео, де закликав Зеленського бути мужиком і не ставити умов. 

Обоє кандидатів у президенти прийшли здавати аналізи, але окремо: Порошенко –  в НСК "Олімпійський", а Зеленський – в приватну клініку "Євролаб". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батл аналізів": соцмережі вибухнули жартами про кандидатів

Надрукувати
мітки:
коментарів