Поділитись:

У волинян безплатно братимуть аналізи на холестерин

П'ятниця, 05 квітня 2019, 15:36
У волинян безплатно братимуть аналізи на холестерин

Скринінгові обстеження на Волині триватимуть упродовж тижня. 

Про це повідомляє відділ інформаціної політики Волинської ОДА. 

Відстежувати холестерин – це запобігати виникненню проблем із серцем і судинами. І завдяки субпроекту World Bank Ukraine «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» волиняни зможуть зроби це безплатно з 13 до 19 квітня 2019 року. Адже за кошти позики для амбулаторій загальної практики придбали біохімічні аналізатори крові та тест-смужки для них для вимірювання рівня холестерину.

Певну кількість тестів усі центри первинної медичної допомоги краю використають для проведення скринінгового дослідження вмісту загального холестерину в крові серед населення. Усі інші – для обстежень пацієнтів під час їхніх візитів до амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Докладніше про те, за якою адресою з 15 до 19 квітня й у яких населених пунктах можна буде зробити ці дослідження, повідомлять наступного тижня.

Лучани зможуть дослідити вміст загального холестерину в крові на заході, присвяченому Всесвітньому дню здоров’я, що проводитиметься 13 квітня Волинським обласним центром здоров’я в Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

У волинян безплатно братимуть аналізи на холестерин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на Волині втілюють проект Світового банку: результати і плани

Надрукувати
мітки:
коментарів