Поділитись:

Творчі конкурси у волинських вишах: що і коли

П'ятниця, 05 квітня 2019, 20:00
Творчі конкурси у волинських вишах: що і коли

Міністерство освіти і науки погодило графіки творчих конкурсів для більшості вишів, серед яких і Східноєвропейських національний університет ім. Лесі Українки і Луцький національний технічний університет. 

Графіки опублікували на сайті МОН. 

Зокрема розміщені дати творчих конкурсів для вступу на бакалавра на бюджет за денною формою навчання (на базі 11-ти класів). Докладніше про те, о котрій годині, де саме та які умови проведення цих випробувань, можна уточнити безпосередньо в обраному виші. Також конкретно у закладі необхідно дізнаватися графік конкурсів на інші форми навчання та освітні рівні. Як зазначили в прес-службі, інформація буде оновлюватися. 

«На цей рік ми вперше передбачили в Умовах прийому, що творчі конкурси у ЗВО мають проходити у кілька сесій, а їхні графіки заклади повинні погоджувати з МОН. Це зроблено для того, щоб уникнути суцільних збігів у часі проведення таких випробувань у різних вишах. Адже раніше надходили звернення від вступників, що творчі конкурси проводяться за таким розкладом, коли неможливо їх пройти одразу в кількох ЗВО. Під час цьогорічної вступної кампанії таких проблем буде значно менше», – пояснив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Він також додав, що на вступників чекає ще одна зміна в творчих конкурсах. Для вступу на бюджет вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Незначне виключення лише для спеціальності «Музичне мистецтво» – до 12 липня. Водночас заклади вищої освіти можуть проводити додаткову сесію творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.

«Таким чином ми створимо рівні умови для всіх учасників – незалежно від їхніх оцінок ЗНО, які не надаватимуться закладам під час проведення творчих конкурсів», – наголосив Олег Шаров.

Отож, у СНУ ім. Лесі Укранки наразі вказані такі творчі конкурси: 

Творчі конкурси у волинських вишах: що і коли

У ЛНТУ наразі вказані такі творчі конкурси: 

Творчі конкурси у волинських вишах: що і коли

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів