Поділитись:

Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)

Субота, 06 квітня 2019, 11:02
Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)

У курортному Світязі облаштували 1,4 км території центрального пляжу. 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА у Facebook. 

"Все, що розташоване наразі на пляжі, – це тільки завдяки Шацькому національному парку. Парасольки, посіяна трава, завезений пісок. Щодо Набережної, то в цьому році ми завершили вже майже півтора кілометра. Продовжимо у наступному, бо те завдання, яке ми собі поставили, зробити до початку сезону відпочинку, ми вже виконали. Дорожнє полотно ми ще тут практично не робили. Зараз ми зробили тільки підпірну стінку, розмістили пішохідну і велосипедну доріжку і частково парковку. А дорожнє полотно будемо вже робити після закінчення сезону відпочинку, тому що на іншій стороні вулиці ще проведуть каналізацію та встановлять нові торгівельні МАФи. Загалом в кінцевому результаті має бути 2,4 кілометри самої Набережної. Але ми продовжимо і далі: і дорогу, і дорожню розв’язку аж до баз відпочинку. Зокрема велосипедної доріжки плануємо біля чотирьох кілометрів", – розповів заступник голови ОДА Валентин Цьось.

Реалізація цього стала можливою завдяки програмі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Її загальний бюджет становить 6 млн 450 тис. євро. Але щоби розпочати роботи, необхідно було забезпечити співфінансування на рівні 10 % з державного бюджету. А це 25 млн грн, які вдалося залучити на Волинь. 

Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)Парасольки, парковка, велосипедна доріжка: як змінився курортний Світязь (фото)

До слова, у селі Світязь вже проведено 30 % мережі каналізування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів