Поділитись:

Польські вчителі готуються до безстрокового протесту

Субота, 06 квітня 2019, 13:06
Польські вчителі готуються до безстрокового протесту

Згоди між урядом і освітніми профспілками у справі збільшення заробітної плати вчителям у Польщі так і не досягнули.

Під час розмов 5 квітня віце-прем’єрка Беата Шидло запропонувала вчителям уже раніше оприлюднений план із п’яти пунктів і так званий суспільний контракт. У ньому передбачено збільшення робочого часу вчителів «при дошці» з 18 до 22 або 24 годин на тиждень до 2023 року. Одночасно мала б зростати їхня платня, – інформує Польське радіо. 

Зі слів віце-прем’єрки Беати Шидло, Профспілка польських учителів та Форум профспілок не відмовилися від суспільного контракту:

Тобто суспільного контракту для вчителів, якого сенс – це зміна робочого часу вчителів і одночасно збільшення заробітної плати

Лідер Профспілки польських учителів Славомір Броняж заявив, що він може розмовляти про урядову пропозицію, якщо зреалізують пропозицію його організації:

Немає жодних обставин, жодних передумов, які давали б нам підстави розмовляти про припинення страйку, запланованого на понеділок (8 квітня)

Лідер освітньої профспілки «Солідарність» Ришард Прокса сказав про здивування і скептичне ставлення до нової пропозиції уряду:

Це принесе численні звільнення працівників і на це ми, безперечно, не погодимося

Як повідомила голова Ради суспільного діалогу Дорота Ґадріяс, якщо сторони заявлять про таку потребу, вона готова продовжити переговори в неділю о 18:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі збільшується кількість українців і ростуть їхні заробітки

Надрукувати
мітки:
коментарів