Поділитись:

Скільки коштують овочі на ринках Волині і чи безпечні вони (відео)

Субота, 06 квітня 2019, 14:00
Скільки коштують овочі на ринках Волині і чи безпечні вони (відео)

Весна – час природної вітамінізації. Придбати овочі, фрукти та різну городину в місті – не проблема. Прилавки ринків та супермаркетів вгинаються від різноманіття, аби, як кажуть, грошей вистачило.

Цінами та безпечністю такого краму, цікавилися журналісти Сфери.ТВ. 

Втриматися, аби щось не придбати на ринку, справді дуже важко. Огірки, помідори, редиска, перець чи капуста – тут є все. Вражає не лише кількість а й
цінова політика, адже ціни, в порівнянні з минулим роком, зросли вдвічі.

Огірки та помідори – від 50-ти до 65-ти гривень за кілограм. За болгарський перець просять сотню. Редиска найдешевша: пучок коштує 13 гривень а 100 грамів – 6 грн.

Лабораторний фахівець Валентина Твердохліб зазначила, що поки перевищень нітратів в овочах не фіксувалося. Однак, із її слів, огірки, помідори зараз йдуть від тепличних господарств і вони надають відповідні документи, де вказано вміст нітратів. Кожне господарство, мовляв, має власну лабораторію, у якій і проводить усі необхідні аналізи.

Зрештою, перед тим, як вживати такі овочі, про всяк випадок треба за годину-дві до вживання замочити їх у холодній воді. Або ж, як варіант, придбати ручний нітрат-тестер, який допоможе визначити шкідливість продукту. Щоправда, задоволення це не з дешевих і обійдеться вам у півтори-дві тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів