Поділитись:

"Ми обираємо не тамаду, а менеджера", – Фурса хоче бачити план кандидатів

Неділя, 07 квітня 2019, 12:45

Економічний експерт Сергій Фурса заявив, що йому не цікаві аналізи кандидатів у президенти, а відповіді на конкретні запитання. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Мені цікаві не аналізи. І я не хочу, щоб мені було соромно за вибір моєї країни. Мені було вже соромно. Двічі коли вибирали Черновецького мером Києва. Ще один раз – коли країна вибрала Януковича. Я не хочу повторювати. У мене немає сил знову терпіти приниження. Я не хочу нового Майдану, бо біль від минулого ще живий. Мені потрібне зростання економіки і не потрібна криза. Тому що мені ніколи чекати. Я не можу втратити ще 10 років. Або ще 20 років. Тому що мені вже 37 років. І ще років 20 я зможу працювати так, щоб заробляти гроші. Щоб забезпечувати своє майбутнє на пенсії, майбутнє своєї сім'ї, підтримувати мою маму, якій бездарна економічна політика не залишила шансів отримувати високу пенсію. Я народився в СРСР, коли економіка летіла в прірву, а я сам в 6 років копав картоплю, збирав колорадських жуків і топив їх у річці. Я ходив в школу в Україні, коли гіперінфляція знищувала все, зокрема й доходи, за рахунок яких мене годували й одягали. Я пішов в університет відразу після дефолту, і моя перша стипендія була 10 гривень, на які я міг купити один тортик або 3 пляшки пива. Я закінчував університет разом з першим Майданом, отримавши надію, що все буде по-іншому і повіривши в месію. Більше в месію я не повірю ніколи. Я втратив роботу в 2008 році на тлі кризи. Я знову виходив на Майдан, коли, здавалося, ми повинні були просто працювати, заробляти і жити. Я більше не хочу. Мені набридло. Мені потрібен розвиток моєї країни. І я не хочу кризи, стресу, дефолту. Мені набридло. І я не прошу стабільності болота. Я хочу дізнатися, як майбутній кандидат зробить економіку моєї країни сильнішою. Щоб завтра інвестицій було більше, ніж вчора. Я не вірю в диво, але я вірю в те, що головне – не де ми перебуваємо, а куди ми рухаємося. І я хочу рухатися вперед. Тому що часу падати і знову вставати у мене вже немає. Я не хочу жити, думаючи лише про те, що моїм дітям років через 30 буде добре. Мені має бути добре. Мені має ставати краще і краще. І я хочу бути в цьому впевнений, коли я буду кидати бюлетень в урну. І те, куди буде рухатися українська економіка, безпосередньо впливає на те, як я буду себе почувати через рік, через 3 роки і через 10 років", – написав Сергій Фурса. 

Також він зазначив, що розуміє: дива не буває і не хоче, щоби його йому обіцяли. Економіст хоче бачити реальний план, а не міраж. 

"Я хочу почути про цей план від самого кандидата. Від обох кандидатів. Великих хлопчиків, які можуть бути чоловіками і ухвалювати відповідальні рішення. І говорити правду. Я хочу її почути. І не хочу говорити про аналізи, навіть коли це дуже весело. Але ми обираємо не тамаду на весілля, а менеджера, який буде ухвалювати рішення. І я хочу почути від нього безпосередньо, які рішення будуть ухвалені. І чому", – наголосив він. 

Сергій Фурса перерахував питання, які його насамперед цікавлять: 

  • чи збережеться співпраця з МВФ;
  • чи буде продовжена інтеграція в ЄС і НАТО;
  • чи збережеться незалежність Національного банку;
  • чи буде ринок землі з 2020 року, і якщо так, то яким він буде;
  • чи буде переслідуватися Коломойський і чи отримає держава компенсацію за порятунок Приватбанку за рахунок його активів;
  • чи підтримує кандидат Уляну Супрун
  • чи буде ліквідований економічний підрозділ СБУ, податкова поліція і інші поборники економічних злочинів разом зі створенням Служби фінансових розслідувань;
  • чи буде проведена цінова лібералізація на ринку газу;
  • що кандидат планує робити в межах судової реформи;
  • що кандидат думає з приводу високих зарплат менеджерів державних підприємств;
  • кого кандидат звільнить із силових структур (сподіваюся, звільнить), а кого призначить;
  • чому у нас досі повно регіональних кримінальних царьків і що з ними робитимуть.

"Мені потрібно, щоб на ці питання відповів кандидат. Адже це простіше, ніж здати аналізи. І швидше. І так, сам кандидат. А не його радник, бабуся або дружина. Я хочу знати. І мені треба це знати, щоб зробити вибір. Адже вибір повинен бути відповідальним. І я впевнений, що я такий не один. Кому цікаве майбутнє, а не минуле. Майбутнє моєї країни. Яка може розвиватися. А може полетіти в прірву. Я не хочу в прірву. Ми можемо зробити це разом? Просто вийти і в прямому ефірі відповісти на ці прості запитання? Це важливо. Для країни. Для розвитку. Для мене. Найбільше – для мене. Адже це важливіше для кожного з нас", – додав Сергій Фурса. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів