Поділитись:

Топ-7 технологій майбутнього, які допоможуть у господарстві

Неділя, 07 квітня 2019, 23:26

Впродовж останніх років, у світі технологій з'являються безліч цікавих інновації. На даний час розробляються технології для дому, і активно створюється ряд інтелектуальних пристроїв.

Інтернет-портал technology.org інформує, що великі компанії на ринку придумують інновації, які не просто футуристичні, але й необхідні для сьогодення.

Отже, топ-7 технологій, які варті нашої уваги:

1. Керування світлом

Всі будинки обладнані освітлювальним обладнанням. В даний час процес управління світильниками здійснюється традиційним ручним способом. Проте, слід знати, що цей процес активно змінюється з впровадженням інтелектуальних засобів керування світлом. Нині, існує цілий ряд компаній, які займаються продажем смарт-систем світла, що програмуються. Ці пристрої дозволяють користувачам керувати світлом будь-яким пристроєм, наприклад смартфоном. Очікується, що ця технологія стане загальним стандартом у більшості будинків у не надто далекому майбутньому.

2. Енергоефективні технології

Нині однією з ключових проблем, з яким стикаються більшість пристроїв, є проблема енергоефективності. Вже існують плани з боку різних компаній щодо створення ефективних систем енергоменеджменту. Статистика вже вказала, що більшість споживачів економить до 30% енергії, коли вони використовують смарт-термостати. Оскільки більша увага приділяється батареям, будинок майбутнього повинен бути обладнаний системами відстеження витоку енергії, таким чином, будинок буде більш енергоефективний.

3. Платформи для розробки смарт-пристроїв

Сьогодні в світі вже розробляється багато видів техніки. Одна з найцікавіших речей у процесі розробки полягає в тому, що нові компанії розробляють платформи, що дозволяють встановлювати зв'язки між різними пристроями. Conxrad Connect – це один з тих дивовижних приладів, який спеціалізується на наданні користувачам розумної живої платформи, де всі підтримувані пристрої та служби пов'язані один з одним. Це робиться з метою надання користувачам можливості ефективно створювати повністю автоматизовані проекти, які можна спільно використовувати з іншими користувачами. Такі зусилля, зрештою, принесуть на ринок більше "розумних" домашніх пристроїв.

4. Автоматизовані роботи

Ми вже знаємо, як боти використовуються в онлайн-платформах, щоб допомогти з деякими рутинними завданнями. У світі домашніх смарт-пристроїв, автоматизовані роботи – це пристрої майбутнього, які допоможуть в різних сферах. Вже існують невеликі робототехнічні машини, створені для допомоги при очищенні підлоги, збирання предметів і так далі.  У майбутньому сподіваємося, що роботи зможуть робити більше речей, таких як: керування іншими пристроями, прийняття голосових команд і так далі.

5. Централізовані системи розваг

Індустрія розваг також зіткнеться з кількома змінами у найближчі кілька років. У багатьох будинках спостерігається метеоричне зростання використання пристроїв для потокової передачі даних. Деякі популярні технології, такі як системи наземного та кабельного телебачення, тепер розглядаються як старі технології. Завдяки тому, що ціна кабельного телебачення стає надто невиправданою, все більше і більше людей надають перевагу потоковим пристроям, які набагато дешевші та ефективніші. Через кілька років, ми побачимо централізовані розважальні системи, де телебачення, відео, аудіо та інтернет знаходяться в одному пристрої. Це вже відбувається з синергією смартфонів і смарт-телевізорів.

6. Закриті та приватні мережі

Зі збільшенням інтелектуальних пристроїв у будинках найбільшого занепокоєння для споживачів буде завдавати конфіденційність інформації. Наступним великим аспектом технологічного світу, який можна очікувати, є поява великих приватних компаній і закритих мережевих компаній. Мережі конфіденційності – це лише природний аспект розумного будинку, де кожен пристрій під'єднано до Інтернету. Системи моніторингу, системи безпеки, розважальні системи та системи зв'язку будуть підключені до Інтернету, а загальна конфіденційність мережі буде першорядною.

7. Смарт-туалети

Нарешті, перспектива мати розумні туалети вже стає реальністю в Японії. Ця технологія полягає у підвищенні здоров'я та санітарії у майбутньому. «Розумні» туалети матимуть вирішальне значення для полегшення захворювань шляхом регулярного інформування користувачів про стан їх здоров'я.  Зрештою, «розумні» туалети також міститимуть дезодоранти, інтелектуальні системи промивання, інтелектуальне опалення та інше.\

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і за скільки в Україні продаватимуть нові iPad і iMac

Надрукувати
мітки:
коментарів