Поділитись:

Сумчанин купив у лучанки неіснуюче авто за 172 000 гривень

Понеділок, 08 квітня 2019, 17:08
Сумчанин купив у лучанки неіснуюче авто за 172 000 гривень

Волиняни чи не щодня стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі товари через Інтернет, вимагаючи за них передоплату, або купують щось,
не заплативши.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Маючи намір купити автомобіль, пропозиція про продаж якого була виставлена на популярному сайті, мешканець міста Суми переказав на рахунок лучанки 172 000 грн.

Бажаючи придбати за привабливою ціною предмети широкого вжитку (автошини, мобільний телефон, кросівки тощо) волиняни упродовж останнього тижня переказували на вказані псевдопродавцями банківські рахунки передоплату або і повну вартість товару в сумі від 1020 до 5200 грн. Звісно, після отримання коштів шахраї більше на зв'язок із покупцями не виходили.

Мешканець Луцька, бажаючи продати дитячий візок, розмістив оголошення на сайті OLX, а коли подзвонили "покупці", слухняно виконав усі їхні команди через банкомат, нібито для того, щоб отримати від них переказ – увів усі необхідні дані. Тож такими діями дозволив шахраям заволодіти всіма наявними у нього на банківській картці грошима.

Прокуратура Волині укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар шляхом перерахунку безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його.

У випадку продажу товару не повідомляйте в оголошеннях зайвої особистої інформації, лише номер картки, на рахунку якої не повинно бути жодних коштів, а краще просіть надіслати гроші готівкою на поштове відділення чи розрахуватися у відділенні поштового оператора під час одержання товару. І пам’ятайте: для того, щоб хтось переказав вам гроші на картку, жодних відомостей, окрім номеру картки, йому знати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аферисти ошукали трьох мешканців Любешівщини

Надрукувати
мітки:
коментарів