Поділитись:

Не відпустили на лікування: у Луцькому СІЗО від епілепсіїї помер чоловік

Вівторок, 09 квітня 2019, 05:25

У стінах луцького слідчого ізолятора помер 26-річний чоловік, який з дитинства хворів на епілепсію та мав ІІІ групу інвалідності. Захисники неодноразово просили суд змінити міру запобіжного заходу у зв’язку з хворобою, проте у задоволенні клопотання відмовили.

Про це ІА Волинські Новини повідомив адвокат померлого Віктор Пилипчук.

Справа молодика, якого підозрювали в участі у розбійних нападах, була на розгляді суду близько 2 років. Відповідно до ухвали суду мірою запобіжного заходу обрали тримання під вартою.

"Захист наполягав на домашньому арешті, паралельно вимагали проведення судово-медичної експертизи. На жаль, суди поверхнево віднеслись до клопотань захисту", – зазначає юрист.

З його слів, за час перебування в ізоляторі в його клієнта Володимира С. було близько 50 епілептичних приступів, що підтверджено документально.

"В останній день життя в нього трапилось 4 напади. Після розтину встановили, що причиною смерті є набряк мозку", – зазначив Віктор Пилипчук.

З його слів, щодо цього інциденту розпочалось слідство за статтями 115 і 140 Кримінального кодексу України – "Умисне вбивство" та "Неналежне виконання професійних обов’язків".

В секторі комунікації ГУНП Волинської області порадили звернутись за коментарем до Державної кримінально-виконавчої служби України, проте за телефоном, вказаним на офіційному сайті установи, зв’язатись з працівниками служби не вдалося.

Натомість факт смерті в стінах слідчого ізолятора чоловіка 1992 року народження ІА Волинські Новини підтвердив завідувач центральної оперативної диспетчерської Андрій Абрамов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині порушують права затриманих та в'язнів

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024